Bayram değil, seyran değil...

Yeni Şafak'ın haberine göre, Deniz Baykal Cübbeli Ahmet'i arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulunmuş.

03-02-2010


İslam ve Hayat

Yeni Şafak gazetesinde bugün ilginç bir haber yer aldı. Habere göre CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 3 ay önce kalp damarına stent takılan İsmail Ağa cemaatinin önde gelen isimlerinden Ahmet Mahmut Ünlü'yü arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulunmuş. Cemaat ve tarikatlara karşı şahin tutumuyla bilinen Baykal'ın bu hareketi, gazete tarafından "CHP'nin Çarşamba açılımı" olarak yorumlanmış.

Son günlerin popüler ismi haline gelen ve televizyon ekranlarında sık sık görülen Ahmet Ünlü için, Teke Tek programına ilk çıkmaya başladığı günlerde Habertürk Gazetesi yazarlarından Nihal Bengisu Karaca "Cübbeli Ahmet, bir insan grubunu idare ve sevk gibi kalemleri de içeren bir nüfuza sahip olmasına rağmen içinde yaşadığı toplumla, ülkeyle ilgili bir vizyona sahip değilmiş imajı veriyor. ‘Siyasetten bize ne, biz ibadet adamıyız, seccadeden kalkmayız’ imajı… Kendisini yargılayan, aşağılayan, tu kaka eden tutumlardan rahatsız elbette. Ama bu tutumları salık veren, bu tutumları devletin ideolojisi haline getiren yapıya ilişkin tek bir sözü, itirazı, şikayeti yok. Tuhaf değil mi? Ne 82 anayasasıyla bir sorunu var, ne derin devletle, ne dindarları sistemin dışında görmek isteyen, ‘dindarsan, dinselliğin bir işaretini, motifini taşıyorsan, haddini bil, ötede dur’ diyen zihniyetiyle… Hatta bilakis kendisinin ve cemaatinin din anlayışını, bu türden bir ‘ötede durmak/ dışarda kalmak’ üzerine kurarak bu duruşu manalı ve ehemmiyetli hale getiriyor...

Bazı kişiler ‘Adam ne güzel, İsmailağa’dan çıkmıyor, üstelik o mıntıkayı gayri Müslim yayılmacılığına karşı koruyor, ulus devletimizin tezlerine uygun bir emniyet sübabı’ diye düşünüyor.  Hem sempatik hem faydalı bir kişilik Cübbeli Ahmet. Ah bir de şu cübbe, sakal, kara çarşaf üçlemesi olmasa…Her fırsatta laiklik elden gidiyor diyerek soluğu anıtkabirde alanlar tarafından murabıt ilan edilmesi işten bile değil…" yorumu yapmış, "Yeni ulusalcılığa Cübbeli Ahmet yakışır" demişti.

Nihal B. Karaca'nın yorumunu, bir de bu haber eşliğinde yeniden düşünmek gerekiyor.

 

Etiketler : #Bayram   #değil   #   #seyran   #değil...   
YORUMLAR
  • mehmet selim polat   04-02-2010 11:01

    Türban için dava açar,Çarşaflıya rozet takar.Bunlardan aldatmak için her şey beklenir.Hele bir Nejla arat var ki Ezan ve Kurandan rahatsız olur.Ama seçim yaklaşınca,Müslüman gözükürler.Bunlar iki yüzlüdürler.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN