Başörtüsü yasağına karşı duyarlılık çağrısı

Sakarya Başörtüsü Platformu 182. basın açıklamasında, Müslümanları başörtüsü yasağına karşı duyarlı olmaya ve sorumluluklarını yerine getirmeye davet etti.

07-03-2009


Sakarya Başörtüsü Platformu 182. basın açıklamasında, Müslümanları başörtüsü yasağına karşı duyarlı olmaya ve sorumluluklarını yerine getirmeye davet etti. 

"Başörtüsü yasağı karşısında Müslüman bireyleri de kendilerine ait sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz. Her Müslüman şahsiyetin zulme karşı tavır alması ve son hesabını Allah’a vereceğini unutmaması iman etmenin bir gereğidir" ifadelerinin kullanıldığı açıklamada gündeme dair çeşitli konulara da değinildi.

Hükümetin Filistin karşısındaki ikircikli tutumunun eleştirildiği açıklamada, "Amerika ve batılı yandaşlarının ekonomik ve sosyal açıdan büyük bir çöküş yaşadıkları gizlenemeyecek ölçüde açığa çıkmış iken, Türkiye’nin hâlâ Amerika ve Avrupa’dan güdümlenmesi tüm halkımız tarafından ağır bir zillet olarak görülmektedir." yorumu yapıldı.

"Direnişimiz 4. Yılında", "Zillet Bizden Uzaktır", "Başörtüne İnancına Kimliğine Sahip Çık", "Başörtüsü İslam'ın Emri Müslüman Kadının Kimliğidir" pankart ve dövizlerinin taşındığı eylemde, "Zulüm Biter, Sabır Savaş Zafer", "Müslüman Zulme Boyun Eğemez" sloganları atıldı.

SAGBP adına Diriliş Saati Dergisi'nden Serdar Duman'ın okuduğu basın açıklaması haftaya aynı yer ve saatte buluşulmak üzere ahitleşilerek sona erdirildi.

Etiketler : #Başörtüsü   #yasağına   #karşı   #duyarlılık   #çağrısı   
YORUMLAR
  • emrah tekin   10-03-2009 00:52

    ve insanlara hidayet yolu gösterenler!

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN