Başörtüsü direnişinin 6. yılına yürüyüşle girilecek

Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu tarafından her hafta Cumartesi günü,yapılan "Başörtüne Özgürlük" eylemleri 17 Nisan 2010 tarihinde 6. yılına giriyor

13-04-2010


İslam ve Hayat

Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri tarafından yürütülen başörtüsüne özgürlük eylemleri 6. yılına giriyor. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada "Başörtüsü mücadelesi, dünün bugünün mücadelesi değildir. Bizimle başlamadığı gibi, bizimle bitmeyecektir. Zaman bu mücadeleyi taviz verenlerin değil, taviz vermeyenlerin kazanacağını gösterecektir.

Taviz günümüz insanının karakteri oldu.Tavizin tavizi doğuracağı ve bunun sonun gelmeyeceği kestirilmelidir. Unutmamak gerekir ki tavizin olduğu yerde Allahın yardımı ve bereketi olmaz. Geçmişte başörtü mücadelesi yapan bir çok kişi bu gün topu iktidara atmanın rahatlığı içinde. Oysa siz bir inanç hakkını kazanmak için mücadele ediyorsanız, mücadelenin rengi kişi ve kurumlara göre değişmemelidir. İktidardakileri üzmemek için bu hak arama mücadelesinden vazgeçmek, askıya almak çok yanlıştır." ifadelerine yer verildi.

17 NİSAN'DA BÜYÜK YÜRÜYÜŞ!

6. yılına giren eylemle ilgili olarak platform adına şu çağrı yapıldı: "17 Nisan 2010 Cumartesi günü saat 13:30’da İzmit Merkez Bankası önünden Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri Platformu olarak başörtüsü yasağının kalkması için yürüyeceğiz. Halkın bekleyecek tahammülü kalmamıştır. Yürüyüşümüzle özgürlüklerin önünü tıkayan bu çağdışı yasağa boyun eğmeyeceğimizi, direneceğimiz bir kez daha haykıracağız.. Tüm duyarlı STK’ları, siyasi parti temsilcilerini ve halkımızı bize destek vererek bu yürüyüşe davet ediyoruz."

 

Etiketler : #Başörtüsü   #direnişinin   #6.   #yılına   #yürüyüşle   #girilecek   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN