Başörtülüleri sınavdan atan eğitimci AKP adayı

Özgür-Der Antalya Temsilciliği’nin Antalya Kapalı Yol’da yaptığı basın açıklamasında Siirt’ten 2. Sıra Milletvekili adayı gösterilen Osman Ören’in başörtüsü yasakçılığına dikkat çekildi.

20-04-2011


İslam ve Hayat

Özgür-Der Antalya Temsilciliği’nin Antalya Kapalı Yol’da yaptığı basın açıklamasında AK Parti Milletvekili aday listesinde Antalya’dan 13. sıradan başörtülü aday olarak gösterilen Gülderen Gültekin’in sözlerine tepki gösterilirdi.

Eylemde ayrıca Siirt’ten 2. Sıra Milletvekili adayı gösterilen Osman Ören’in başörtüsü yasakçılığı yaptığına dikkat çekildi.

Orhan Sincar tarafından okunan basın açıklamasında Osman Ören ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

”Müdürlüğünü yaptığı okulda hiçbir yasal gerekçesi olmadığı halde keyfi bir şekilde polis zoruyla başörtülü açıköğretim lisesi öğrencilerini dışarı attıran ve üstüne üstlük ağır hakaretlerde bulunan AKP’nin Siirt’ten 2. Sıra Milletvekili adayı OSMAN ÖREN’nin aday gösterilmesi başörtülülere hakarettir. Halkın inançlarıyla dalga geçen, aşağılayan ve yasaklayan bu tiplerin başörtüsü sorununu çözeceğini söyleyen AKP’den aday gösterilmesi tam anlamıyla rezalettir. İslam ve değerlerine karşı her çeşit zülmü meşru gören bu tiplerin derhal istifa ettirilmeleri gerekmektedir. Aday seçiminde, kılı kırk yardıklarını söyleyen Başbakanın bu konuda samimi olmadığını veya yanlış bilgilendirilerek kandırıldığını düşünüyoruz."

Etiketler : #Başörtülüleri   #sınavdan   #atan   #eğitimci   #AKP   #adayı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN