Başörtülüler diye okula alınmıyorlar

Okulların açılmasının üzerinden haftalar geçmesine rağmen İstanbul’da bulunan İsmetpaşa İlköğretim Okulu, Mehmet Cingil İlköğretim Okulu ve Atışalanı İlköğretim Okulu’na giden başörtülü öğrenciler derslere alınmıyor.

12-10-2011


İstanbul’daki ilköğretim okullarındaki başörtülü kız öğrencilere yönelik yasakçı uygulama devam ediyor. Okulların açılmasının üzerinden haftalar geçmesine rağmen İstanbul’da bulunan İsmetpaşa İlköğretim Okulu, Mehmet Cingil İlköğretim Okulu ve Atışalanı İlköğretim Okulu’na giden başörtülü öğrenciler derslere alınmıyor. Başörtülü kız öğrencileri derslere almayan okul yöneticileri 1982 darbe Anayasası’nı gerekçe gösteriyorlar.

İstanbul Sultangazi’de bulunan İsmetpaşa İlköğretim Okulu’nda okuyan 6, yine Sultangazi Mehmet Cingil İlköğretim Okulu’nda okuyan 1 ve Esenler’de bulunan Atışalanı İlköğretim Okulu’nda okuyan 1 başörtülü öğrenci olmak üzere toplam 8 başörtülü kız öğrenci okula alınmıyor.

Konuyla ilgili olarak konuştuğumuz İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu Başkanı Cemal Çınar, öğrencilerin derslere alınması için uğraştıklarını, bunun için her türlü hukuki yola başvurduklarını ifade etti.

(Haber: Baki Altun – İLKHA) 

Etiketler : #Başörtülüler   #diye   #okula   #alınmıyorlar   
YORUMLAR
  • fatma   12-10-2011 21:07

    Nereye başvurmuşlar?

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN