Başörtülü Ece Nur'un sınavı geçerli

SBS'ye başörtülü giren Ece Nur Özel'in sınavı iptal edilmedi.

11-08-2010


Ece Nur Özel’in başörtülü olarak girdiği Seviye Belirleme Sınavı iptal edilmeyerek bu konuda önemli bir kazanım sağlamış oldu. Sınav günü Ece Nur’un velisi Murat Özel, kızının başını açmasını yada sınavının iptali için tutanak tutulacağını söyleyen sınav görevlilerine itiraz ederek, ortada herhangi bir suç varsa kendisine delil gösterilmesini istedi. Yönetmeliklerin suç olmayan bir konuyu suçmuş gibi gösteremeyeceğini ifade eden ve şayet suçsa kendisi hakkında polis tarafından işlem yapılmasını isteyen Murat Özel’e, başörtü yasağıyla ilgili herhangi bir kanuni suç tanımı olmadığı gerekçesiyle işlem yapılamadı. Murat Özel’in suç olmayan bir konuda yapılacak işlemin kendisinin suç olacağını ve konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacağını ifade etmesi üzerine araya giren yetkililer, Ece Nur Özel’in sınava başörtülü girmesine müdahale edemedi.

Diyarbakır’da 2009-2010 eğitim-öğretim yılında okula başörtülü giden Ece Nur Özel, okul yönetimince mevcut okulundan uzakta başka bir okula sürgün edilmişti. Yeni okuluna da başörtüsüyle giden Ece Nur’un 12 Haziran’da yapılan SBS’ye başörtülü bir şekilde girdi. Sınavın geçerli sayılıp sayılmayacağı konusundaki meraklı bekleyiş, sınav sonuçlarının açıklamasıyla son buldu.

Başörtülü Ece Nur’un SBS sınavının geçerli sayıldığını öğrenen Murat Özel, konunun emsal teşkil ettiğini söyleyerek, velilere öğrencilerine sahip çıkmaları çağrısı yaptı. “Yasağa boyun eğmek yerine hakkımızı aramamız gerekiyor. Başörtülü olmak suç değil. Asıl suç işleyenler yasakçılar. Şayet bu konuda duyarlı davranıp çocuklarımızın haklarını daha yüksek sesle savunursak, geri adım atmazsak böyle sonuçlar alabiliyoruz. Bu sebeple tüm velilerden kızlarını yasakçılar karşısında yalnız bırakmamaları çağrısı yapıyorum” dedi.

(Kaynak: Platform Haber)

Etiketler : #Başörtülü   #Ece   #Nur'un   #sınavı   #geçerli   
YORUMLAR
  • mbozac   15-08-2010 21:25

    "kızlara hangi suçtan öldürüldükleri sorulacağı zaman?!" ayeti aklıma geldi...uhud okçularının oklarını bırakıp yerlerini terk etmeleri geldi...ne desem...hepimize örnek olacak yüzümüzü ağartan örneklik...ama bize sadece övünmek mi düşecek bu ve benzeri durumlarda...rabbim ayaklarımızı kaydırmasın...bu kardeşlermizin iki cihanda yüzlerini ak etsin.

  • fikret   15-08-2010 18:17

    allah ın emri.haksızın karşıda susmamak.inşallah devamı gelir.

  • ayşe   12-08-2010 21:07

    ALLAH RAZI OLSUN snunda ßöle sevindirici bi haber aldık.

  • MUHAMMET   12-08-2010 07:17

    GERÇEKTEN ÇOK SEVİNDİRİCİ BİR HABER...

  • Ahmet Örs   11-08-2010 22:39

    Ecenur kızımızı ve ailesini tebrik ediyoruz. Allah örnekliklerinden razı olsun.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN