Başörtülü aile kış ortasında misafirhaneye alınmadı

Müslümanlar derin sessizliğini bozmayıp, sorumluluğu sadece Başörtüsü Platformları'na ve duyarlı kuruluşlara bırakadursun, zulüm sınır tanımadan devam ediyor.

01-02-2010


İslam ve Hayat

Müslümanlar derin sessizliğini bozmayıp, sorumluluğu sadece Başörtüsü Platformları'na ve duyarlı kuruluşlara bırakadursun, zulüm sınır tanımadan devam ediyor.

Yasakçı zihniyetin son zorbalığı Çınar ailesini ayazda bırakmak oldu. Dünya Bülteni haber sitesinde yer alaln habere göre, Marmara Üniversitesi’nin Göztepe Kampüsü’ndeki misafirhanede kalmak isteyen Çınar ailesi, rezervasyon yaptırıp parasını ödedikleri halde, aile reisi Cemil Çınar’a eşinin ve kızının başörtülü olmasından dolayı burada kalamayacakları söylenerek misafirhaneye alınmadılar. Resepsiyon görevlisi, yazılı bir kuralın olmadığını, yasağın Marmara Üniversitesi Rektörü’nün sözlü talimatı olduğunu belirtti.

Cemil Çınar parasının iadesi için tutulan tutanağa, “Eşimin ve kızımın başörtüsünün açtırılması nedeni ile rezervasyonumun iptali ve ücretinin iadesini rica ederim.” ifadelerini yazdı. Yeğeninin düğünü için gittikleri İstanbul’da bir gece kalmayı planlayan Çınar ailesi, kış gecesi tekrar Ankara’ya dönmek zorunda kaldı.

KIZLARI BAŞÖRTÜSÜNDEN DOLAYI 10 YILDIR DİPLOMA ALAMIYOR

Dünya bülteni'nin haberine göre, Marmara Üniversitesi’nin başörtüsü uygulamasından zarar görenlerden biri de ailenin kızı Tülay Çınar Aktaş. 2000 yılında üniversitenin Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’ndan mezun olan Aktaş, başörtüsü olduğu gerekçesiyle tam 10 yıldır diplomasını alamıyor.

Etiketler : #Başörtülü   #aile   #kış   #ortasında   #misafirhaneye   #alınmadı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN