Başını tam örtmeyince sorun da çözülüyormuş!

Sandıktan sandığa başörtüsü meselesini hatırlayan CHP yine kendisine yakışan bir çözüm formülü üretmeyi başardı.

25-08-2010


İslam ve Hayat

Başörtüsü yasağı artık sandıktan sandığa hatırlanan bir soruna dönüştü. Seçim zamanları konuyu gündeme getirmeye alışanlar, şimdi bunu referandumda da yapıyor. CHP yasağı çözecekmiş gibi yarım ağız konuşurken, AK Parti de başörtüsü konusundaki yasal değişikliği AYM'ye götürenin CHP olduğunu hatırlatıyor. Fakat bunca polemik arasında sorun devam ediyor. Üniversite kayıtları başladı ve üniversiteler öğrencilerden "başı açık" fotoğraf istediklerini alenen yazabiliyor. 

Tüm bu gürültünün arasında CHP'nin başörtüsü sorununu incelettiğini deklare etmesi dikkat çekici bulundu. Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, sorunun çözümü için  CHP Bilim Yönetim ve Kültür Platformu Başkanı Sencer Ayata’yı görevlendirdi.

Örtmeyince sorun da kalmaz!

Cumhuriyet Gazetesi'ne demeç veren Ayata'nın yaklaşımı ise CHP'nin kafasında çözüm diye dolaşan fikrin tam bir saçmalık olduğunu ortaya koydu. Ayata'nın önerisi şöyle: "Bizim geleneksel baş bağlama tarzlarımızda saçın tamamen kapatılması şart değil. Bir uzlaşma olsa taraflar diyebilir ki “Biz başın örtülmesine ‘evet’ diyelim, ama siz de o bizim bir şekilde daha bir siyasi kimlik gibi algıladığımız görüntüden vazgeçin.” Ama şu anda kazanan hepsini almak istiyor. Bu sorun ancak uzlaşmayla çözülür. O uzlaşmayı da CHP iktidarı sağlayabilir.”

 

Etiketler : #Başını   #tam   #örtmeyince   #sorun   #da   #çözülüyormuş!   
YORUMLAR
  • HUSEYIN SASMAZ   27-08-2010 13:52

    Sevgili kardeşlerim Bu sistemden (YÖNETİCİLER KİM OLURSA OLSUN)Allah'ın Kanunları hakkında çözüm istemek Abesle iştikaldir. Senin çözüm beklediğin sistem kapitalist sistem.Hiç bir sistem başka bir sistemin proplemini çözmez.Çözerse vakasına mutabık iş işlemiş olmaz.onun için sistemin çarkında olanlar sizleri uyutmaktan başka bir şey yapamazlar. YA sen KURAN SÜNNET okur bilinçlenir kurtuluşa erersin.... YA Helak olur gidersin... BAŞKA BİR ÜÇÜNCÜ YOL YOK KARDEŞİM. SEÇİM SENİN...

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN