Bağcılar ve Tokat'ta Seyyid Kutub'u anma programları

Kur'an Nesli'nin yeniden inşa edilmesi çağrısıyla İslami mücadeleye ivme kazandıran Seyyid Kutub, şehadetinin yıldönümünde çeşitli etkinliklerle anılıyor.

27-08-2009


İslam ve Hayat

 

"Mü'minlerden öyle adamlar vardır ki, Allah'a verdikleri söz e sadık kaldılar. Onlardan kimi (Allah yolunda şehid edilmek suretiyle) adağını yerine getirdi, kimi de (şehid olmayı) beklemektedir. (Ahidlerinde) hiçbir değişiklik yapmamışlardır" (Ahzab, 33/23)

 

Yaşadıkları çağa şahitlik yapan muvahhid öncüler, aradan uzun yıllar geçmesine rağmen İslam dünyasına ve Müslümanlara, düşünceleriyle ve tanıklıklarıyla referans olamaya devam edeceklerdir.

 

Tevhidi düşüncenin büyük mimarlarından ve 20. yy’ dan günümüze müslümanların yeniden dirilişine hayatı ve şehadetiyle örnek olan büyük üstad, şehid Seyyid Kutub’a şehadetinin 43. yılında, bir minnet ve vefa borcu olarak Özgür-Der  Bağcılar şubesi bir anma toplantısı düzenliyor.

 

Program 29 Ağustos cumartesi günü saat 21.00'da Bağcılar Kültür Merkezi’nde gerçekleştiirlecek. Hamza Türkmen, Beşir Eryarsoy ve Mehmet Pamak'ın konuşmacı olarak katılacağı programı, Grup Yürüyüş ezgileriyle, Şair Bünyamin Doğruer de şiirleriyle renklendirecek.

 

Bu arada Tokat’ta faaliyet gösteren Toplumsal Dayanışma Derneği (TOKAD) da, şehadet yıldönümünde Seyyid Kutub’u anma programı düzenliyor. Kutub’un hayatı, düşüncesi ve mücadelesinin konuşulacağı program, dernek salonunda 29 Ağustos Cumartesi günü saat 20.30’da başlayacak.

Etiketler : #Bağcılar   #ve   #Tokat'ta   #Seyyid   #Kutub'u   #anma   #programları   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN