Allah'tan kork Bardakoğlu!

Rize Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde konuşan Bardakoğlu, darağaçlarında sırf şapka için sallandırılan binlerce Müslümanı görmezden gelip Türkiye'de laikliğe geçişin sancılı olmadığını iddia etti ve laiklik anlayışının uygulaması sayesinde dinin devletin ve siyasetin müdahalesi dışında kaldığını iddia etti.

26-05-2010


İslam ve Hayat

Ak Parti'nin bürokrat kadrosu içerisinde yer alan Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, son dönemlerde sıkça yaptığı gibi yine yaşanan gerçekleri saptıran ve statükoyu sevindiren açıklamalarda bulundu. 

Rize Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen ''21. Yüzyıl Türkiye'sinde Din'' konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Bardakoğlu, darağaçlarında sırf şapka için sallandırılan binlerce Müslümanı görmezden gelip Türkiye'de laikliğe geçişin sancılı olmadığını iddia etti ve laiklik anlayışının uygulaması sayesinde dinin devletin ve siyasetin müdahalesi dışında kaldığını iddia etti. 

Açılım süreçlerine rağmen son dönemde tam anlamıyla statükonun sözcülüğüne soyunmuş görünen Bardakoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: ''Günümüzde Türkiye, İslam ile demokrasinin bir arada olabileceğinin iyi bir kanıtıdır. Türkiye'nin laikliği, Fransa'dan devraldığı totaliter yönü ağır basan laiklik anlayışını son yüzyılın özgürlük anlayışı kapsamında daha özgürlükçü olarak uygulamaya koyması, İslam dünyası ve batı için son derece önemlidir. Müslümanlık ile çağdaş yönetim anlayışının bir arada olabileceğinin adeta bir ispatıdır. Laiklik ve demokrasi birbirini tamamlayan unsurlardır. İslam dünyasında görülen laiklik eleştirileri aslında demokrasi eleştirisidir. Ama demokrasinin eleştirisi açıkça yapılamadığı için laiklik eleştirilmektedir. Geçmişten devir alınan köklü dini eğitim, farklı kültürlerle bir ara yaşama, laiklik anlayışı ve ötekini düşünme, bugünün Türkiye'si için önemli kazanımlardır."

Tarihî ve güncel gerçekleri tamamen tersyüz eden ve sistemin Allah'ın dini ve İslam'ın mabedleri üzerindeki baskı ve müdahalelerini yok sayan bu açıklamaları kınıyor, Bardakoğlu'na sistemin sahipleri yerine Allah'ın rızasını araması tavsiyesinde bulunuyoruz.

Etiketler : #Allah'tan   #kork   #Bardakoğlu!   
YORUMLAR
  • ali   03-06-2010 09:56

    Bu konuşmaları olağan görmek gerek ahir zamanda makam sevgisi peygamber allah sevgisinden önce gelir makam mevkilerde olanlar bu makamları korumak için ne gerekirse onu yaparlar yaparlar.

  • İmran Ali   02-06-2010 11:15

    aleykümselam...

  • necati türkoğlu   30-05-2010 18:17

    allah dan korkmadığı için o kurumun başında ,ve o kurumun kuruluş amacına uygun hareket etmekte aksi halde orada oturamazdı. rabbı konumundaki bu rejimin işine gelecek tarzda konuşacak ve eylemini o yönde kullanacak bu gibilerin ne olduğunu çok iyi biliyoruz.NOT.imran ali, adı altında yorum yapan arkadaşa hatırlatmada bulunmak istiyorum ,söylemden çok eylem sahibi imamlar vardır diyor . eğer kastınız imam diye namaz kıldırma memurlarını kastediyorsan bu işin en çokda vebalini onlar yüklenmiştir dolayısı ile onlar imam falan değil bildiğim kadarı ile imam tüm müslümanlara önderlik yapacak güçte olmalı örnek yakın tarihde imamlık yapmış olan imam humeyni gibi.R.A önemli mevkilerde olmayan çalşanların içinde iyi düşünen müslümanlar olabilir onlara diyeceğim yoktur diyaneti savunmadığı sürece selamlar

  • ZÜLKÜF ARSALAN   27-05-2010 20:26

    KENDİLERİNE DEMOKRAT VE LAİK RAB ARAYANLAR,BİLSİNLERKİ ALLAH NE DEMOKRAT NEDE LAİKTİR......VE ALLAH İNDİNDE TEK YAŞAM BİÇİMİ NİZAM İNTİZAM KANUN YASA MECLİS HÜKÜM İSLAMDIR FARKLI DİN ARAYANLARA DUYURULUR.... al-i imran suresi..19- Hiç şüphesiz din, Allah katında İslam'dır. Kitap verilenler, ancak kendilerine ilim geldikten...

  • İmran Ali   27-05-2010 09:54

    değerli kardeşim "Peki bu diyanet denen kurum ve çalışanları hangi taraftalar???" demişsiniz... Ben diyanet çalışanıyım... Başkasının ne tarafta olduğu belli olsa da her diyanet çalışanının böyle olduğunu ima ederek genelleme yapmanız islami mi acaba? Belki de sizin bilmediğiniz bir yerlerde söylemden çok eylem sahibi imamlar vardır...

  • HUSEYIN SASMAZ   26-05-2010 17:34

    Selamaleykum kardeşlerim.Bu ve bunun gibi kişiler vakanın neresindedirler bir düşünelim. Dünyada iki yol varmı? var.Biri Allahın yolu diğeri şeytanın. Peki bu diyanet denen kurum ve çalışanları hangi taraftalar??? Bilinçlimi??? Bilinçsizmi??? Allah bu soruları ahirette soprmazmı bunlara??? Onlar Allah ADINA kandırırlar demiyormu Allah. Acaba Kuran'da gecen bu gibi sözler kime hitap ediyor??? Bu milletinde aynen Peygamber efendimizin zamanındaki sahabeler gibi ana baba kardeş kim olursa olsun Hak ve Batıl'ı Ayırmadığı mütdetce Allah'ın nusreti gelmeyecektir. Bir toplum nefislerindekileri değiştirmedikçe ben o toplumun halini değiştirici değilim.Ayet.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN