Aliya sempozyumu bugün

Bosna Hersek Kurucu Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç, vefatının 5. yıldönümünde İstanbul’da dev bir organizasyonla anılıyor. İki gün sürecek sempozyum bugün başlıyor.

10-10-2008


Bağcılar Belediyesi’nin düzenlediği ve iki gün sürecek Uluslararası Aliya İzzetbegoviç sempozyumu bugün başlıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Bosna Hersek Cumhurbaşkanı Haris Sladjiç’in de aralarında bulunduğu siyasetçilerin katılacağı sempozyumda, birçok ülkeden gelen siyasetçi ve akademisyenler tebliğ sunacak.

BOSNA İSTANBUL’A TAŞINIYOR

Aliya İzzetbegoviç’in fikirlerinin tartışılacağı sempozyuma Bosna Hersek’ten Cumhurbaşkanı Haris Sladziç’in yanısıra Meclis Başkanı Süleyman Tihiç, Aliya’nın oğlu Bakır İzzetbegoviç, Baraybasna Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Çakloviça, Aliya hükümetinin savunma bakanı Hasan Çengiç, Adamir Jerkovic, Eyüp Ganiç ve Bosna Milli Şairi Cemalettin Latiç katılacak. Bilim adamları, tarihçiler ve siyasetçilerin Aliya’nın fikirlerini tartışacakları sempozyum kapsamında Aliya İzzetbegoviç’e dair bir sergi ve film gösterimleri düzenlenecek.

BAŞKAN LOKMAN ÇAĞIRICI, DETAYLARI ANLATTI

Aliye İzzetbegoviç’in vefatının 5. yıldönümü nedeniyle böyle bir organizasyona ev sahipliği yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, sempozyumun detaylarıyla ilgili bilgi vermek üzere önceki akşam basın mensuplarıyla akşam yemeğinde bir araya geldi. Başkan Lokman Cağrıcı, iki gün sürecek sempozyumda yapılacak toplam 7 oturumda 30’a yakın tebliğin sunulacağını ifade etti. Tebliği sunacak kişilerin siyasetçi ve akademisyenlerin yanı sıra Aliya’nın yakın dava arkadaşları olduğuna dikkat çeken Başkan Lokman Cağırıcı, belediye olarak tarihi bir görev üstlendiklerinin farkında olduklarını belirtti.

BOSNA SORUNUNA IŞIK TUTACAK

Aliya İzzetbegoviç’in Türkiye ile Bosna’nın ortak kahramanı olduğuna belirten Çağırıcı, Aliya İzzetbegoviç’in 19 Ekim 2003 tarihinde aramızdan ayrıldığını hatırlatarak, “İnşallah bu sempozyum onun görüşlerini, ideallerini ve dünyaya söylediklerini daha iyi anlamamıza ve dikkat kesilmemize vesile olur. Bu sorun Dayton anlaşmasıyla baş gösteren sıkıntıları ve sorunları doğru zeminde tartışılmasını da sağlayacaktır. Radovan Karaciç’in yargılanma süreci, Bosna’ya dair birçok konunun yeni baştan konuşulması anlamına geliyor. Bu konuşmalar, Bosna’nın bundan sonrasını da ilgilendiriyor. Sempozyumun bu sürecin başlarına rastlamış olması önemlidir; burada sunulacak tebliğler bazı konular için yön verici olabilir. Uluslararası Aliya İzzetbegoviç Sempozyumu” işte bu nedenlerden dolayı, ülkemiz kadar Balkanlar, Avrupa ve dünya basını ve fikir dünyası için de önem arz etmektedir” şeklinde konuştu.

SEMPOZYUMA BEDAVA ULAŞIM

Bağcılar’daki Holiday Inn İstanbul Airporth North Otel’de düzenlenen sempozyuma katılmak isteyenler için İstanbul’un değişik merkezi noktalarından bedava ulaşım sağlanıyor. 11 Ekim Cumartesi ve 12 Ekim Pazar günleri Eminönü'ndeki Üsküdar İskelesi önü, Taksim AKM önü ve Bağcılar Meydanı gibi noktalardan saat 08.30’da sempozyumun düzenlendiği otele araç kalkacak. Saraçhane’deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi binası ve Bağcılar Belediyesi önünden ise servisler saat 08.45’ten itibaren katılımcıları taşıyacak.

(Timeturk)

Etiketler : #Aliya   #sempozyumu bugün   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN