Alçak provokatörlerden başörtülüye fiili saldırı

İstanbul Aydın Üniversitesi'nde başörtülü öğrencilerin okula alınmaması için gösteri yapan aynı okul öğrencisi provokatörler, okula girmeye çalışan başörtülü bir öğrenciyi iteledi.

29-02-2008


Üniversitelerde yasakçı rektörlerin uygulamalarıyla sorun yaşayan başörtülü öğrenciler kampus girişlerinde İslam düşmanı üç-beş provokatörün tacizine uğruyor.

Önceki gün İstanbul Aydın Üniversitesi'nde başörtülü öğrencilerin okula alınmaması için İslam düşmanı provokatörler iş başındaydı. Üniversitenin Beşyol'da bulunan Halit Aydın Kampusu'nda bir grup İslam düşmanı provokatör başörtülü öğrencilerin okula alınmaması için eylem yaptı. Okulun bahçesine girmeye çalışan başörtülü öğrenciler, aynı okulun öğrencisi provokatörlerin sözlü ve fiili saldırısına uğradı. Olaylar esnasında, provokatörlüğe soyunan bir kız öğrenci, okula girmeye çalışan başörtülü bir öğrenciyi iteledi.

Olaylar sırasında Akşam Gazetesi'nden Ercan Öztürk'ün çektiği bir fotoğraf, bundan 51 yıl önce ABD'de yaşanan bir olayı ve bu olayın 100 yılın fotoğrafları arasına giren fotoğrafını hatırlattı. Fotoğraf ABD Anayasa Mahkemesi siyahi öğrencilerin de beyazların gittiği okullara gidebilmesi önündeki yasakları kaldırınca Arkansas Eyaleti'ndeki Litte Rock kenti lisesine kaydolan 9 siyahi öğrenciden Elizabeth Eckford'un okula girmeye çalışırken beyaz öğrenciler tarafından sözlü ve fiili saldırıya uğradığı anı gösteren fotoğraftı.

Reuters muhabiri tarafından çekilen fotoğrafta Eckford'un arkasından öfkeyle bağıran öğrencilerden Hazel Massery 40 yıl sonra Eckford'dan özür dilemiş, o gün yaptıklarından dolayı ömür boyu pişmanlık duyduğunu söylemişti.

ÜNİVERSİTENİN SİCİLİ

Olayın geçtiği İstanbul Aydın Üniversitesi daha önce de okulun Radyo Televizyon Bölümü'nde ev ödevi olarak hazırlanan ve Hrant Dink cinayetini meşru gösteren bir klibin Youtube'a konulmasıyla gündeme gelmişti.

'Kurşun Kalem' klibinin senaryosunu yazan beş öğrenci, savcılık talimatı ile gözaltına alınmış, öğrenciler ise klibi ödevleri olduğu için yaptıklarını söylemişlerdi. (İslam ve Hayat / Zaman)
 

Etiketler : #Alçak   #provokatörlerden   #başörtülüye   #fiili   #saldırı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN