Ağrı'da 3 ilköğretim öğrencisi başörtülüler diye okula alınmıyor

Ağrı'da 3 ilköğretim öğrencisi, başörtülü olarak okula gitmek istemelerinden dolayı kırk beş gündür okula alınmıyorlar.

03-12-2010


Ağrı'da 3 ilköğretim öğrencisi, başörtülü olarak okula gitmek istemelerinden dolayı kırk beş gündür okula alınmıyorlar.

Ülkedeki başörtüsü mağduriyetleri devam ederken, mağduriyetler görmezden geliniyor. Ağrı'da eğitim hakkı elinden alınarak mağdur edilen üç öğrenci, Zeynep, Esma Nur ve Şüheda Babayiğit, onlar bir yuva gibi gördükleri 15 Nisan İlköğretim Okulu'ndan kırk beş gündür uzak bırakılmış ve hakları ellerinden alınmış öğrenciler.

'Örtülü Öğrenciyi Kovdular'

Kızının Allah'ın emri olan örtüyü yasaların, eğitimi için kendisine tanınmış haklar doğrultusunda sürdürmek istediğini söyleyen Zeynep ve Esma Nur'un Babası Selim Babayiğit; "Benim kızlarım Allah'ın emrini yerine getirmek istediler. Yasaya baktığımızda herhangi kısıtlama ve yasak yok ben de bundan dolayı destek verip isteklerini yerine getirdim.

Okul yönetimine bu isteği dile getirdim olmaz alamayız, Milli Eğitim bize söylesin alalım dediler. Ben de yasak değil ki Milli Eğitim bu yönde bir girişim yapsın, çocukların hakkıdır ve bu hakkını kullanmak istiyorlar şeklinde savunma yapmama rağmen yine de almadılar.

Görüştüğüm okul idaresi, 'devlet güçlüdür, akıllı olun bu güçle baş edemezsiniz tarzda tehditvari konuşarak bu hakkımızdan vazgeçmemizi' istediler. Kızlarım bir gün bu şekilde eğitim aldılar ve o gün içerisinde de kızlarımı çok rahatsız etmişlerdi. Beden Eğitimi hocası öğrencilere bahçede ders işlettirirken kızım Esma Nur için 'çocuklar buna yaklaşmayın yoksa size de bulaşır' şeklinde bir aşağılama içerisine girmiş. Ondan sonraki gün de okula giden kızlarımı içeri almayarak eve gönderdiler. Biz bu hakkımızdan vazgeçmiyoruz, gereken hesabı soracağız. Şuanda Milli Eğitim Müdürlüğüne ve savcılığa dilekçe verdik, Milli Eğitimden olumsuz yanıt geldi, savcılığa vermiş olduğumuz dilekçenin cevabını ise bekliyoruz" dedi.

'Param İle Yapılan Okul'da Kızım Eğitim Göremiyor'

Şüheda'nın babası Fecri Babayiğit, "Ben de ağabeyimle birlikte kızımı örtülü olarak okula götürdüğümde müdür, 'sizi kandırıyorlar, bunlar provokasyondur' dedi ancak talebimizde ısrarcı olduğumuzu görünce hakaretvari konuştu.

Bu nasıl bir düzen, benim verdiğim vergiler ile bu okul yapılacak ve ihtiyaçları karşılanacak ve kızım da istediği gibi oradan eğitim alamayacak. Trajikomik bir olay. Kızımın talebi budur, ben de bu şekil eğitim almasını istiyorum. Kızlarımız Kırkbeş gündür okula gidemiyor, bu talebimizden vazgeçmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

(Kaynak: Haksöz Haber)

Etiketler : #Ağrı'da   #3   #ilköğretim   #öğrencisi   #başörtülüler   #diye   #okula   #alınmıyor   
YORUMLAR
  • eyup   06-12-2010 11:27

    eyvalah yinede geç uyanmadın .Daha nice horlayıpta çevresindeki mazlum sesi işitmeyen müslümanlar var

  • yusuf haksözlü   04-12-2010 07:36

    Hani herşey güzel olacaktı 12 eylül refarandumundan sonra!görece özgürlüklerin önü açılacak bu sâyede müslümanların da önü açılacaktı.bu bir kurtuluş savaşıydı adeta. eyvah yine herzamanki gibi kandırdılar desenize.ben vahyin kuşattığı ve namazın dik ve diri tuttuğu bir müslümanım oysa!buna rağmen yine aynı delikten bir kere daha ısırılmaktan kendimi çekip alamıyorum.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN