Afgan askeri, 2 işgalci ABD askerini öldürdü

Tüm İslam dünyasının tepkisini çeken Afganistan'da Kuran-ı Kerim yakılması gerginliği devam ediyor. Afgan askerinin öldürdüğü iki NATO askerinin Amerikalı olduğu duyuruldu. Olayın sorumlusu ise bir Amerikan subayı.

23-02-2012


Afganistan'da bugün bir Afgan askeri tarafından öldürülen iki NATO askerinin Amerikalı olduğu ve olayın doğrudan bir Amerikan üssünde Kuran-ı Kerim yakılmasıyla bağlantılı olduğu bildirildi. 

Olayın meydana geldiği Nangarhar vilayetinin Hogyani bölgesi Valisi Muhammed Hassad, göstericilerin Amerikan üssüne yaklaştığı sırada bir Afgan askerinin Amerikalı askerlerin üzerine ateş açtığını ve ikisini öldürdüğünü belirterek, ateş açan Afgan askerinin daha sonra kalabalığa karışıp kaçtığını kaydetti. 

Afgan yetkilinin verdiği bilgi, isminin açıklanmasını istemeyen Batılı bir güvenlik kaynağı tarafından da doğrulandı. 

Kuran-ı Kerim yakılmasının sorumlusu bir Amerikan subayı

Bu arada, Afganistan Devlet Başkanlığı'ndan yayınlanan açıklamada, ülkede üç gündür olaylara neden olan bir Amerikan üssünde Kuran-ı Kerim yakılmasının sorumlusunun bir Amerikan subayı olduğu belirtildi. 

Devlet Başkanı Hamid Karzai'nin makamından yayınlanan açıklamada, Amerikan subayının bilmeden bu işi yaptığı belirtilerek, "Amerikan hükümetinin Afgan halkından özür dilemesinden kısa bir süre sonra, hata yapıldığının kabul ettiğini devlet başkanlığına iletti" denildi.

(Kaynak:aa)

Etiketler : #Afgan   #askeri   #   #2   #işgalci   #ABD   #askerini   #öldürdü   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN