Adem ve Hamit'ten hayırlı haberler

Suriye'deki iç karışıkları yakından takip etmek için bölgeye giden gazeteciler Adem Özköse ile Hamit Coşkun'un ilk görüntüleri yayımlandı

07-05-2012


Suriye'de yaşanan olayları yerinde görmek ve gördüklerini kamuoyuna aktarmak için bölgeye giden ve burada gözaltına alındıktan sonra 57 gündür kendilerinden haber alınamayan gazeteciler Adem Özköse ve Hamit Coşkun'dan ilk görüntüler medya ile paylaşıldı.

 

İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye ve İranlı yetkililer ile yoğun görüşmeler yaparak gazeteciler Adem Özköse ve Hamit Coşkun ile Şam'da görüştü. Gazetecilerin yaklaşık 2 ay sonra ilk kez aileleri ile de telefonda görüştüren İHH heyeti, gazetecilerin sağlıklarının yerinde olduğunu gözlemledi.

 

İnsani diplomasi sürecini başarıyla yürüten İHH heyeti hem Suriyeli hem de sürece aracılık eden İranlı yetkililerin olumlu bir tavır sergilediğini belirtirken, gazetecilerin serbest bırakılması için umutlu olduklarını söyledi.

 

Heyet içerisinde yer alan ve gazeteciler ile sohbet eden İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım da gazeteciler ile fotoğraf çektirdi.

Özköse ve Coşkun'un yer aldığı görüntülerde İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım de bulunuyor.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Adem   #ve   #Hamit'ten   #hayırlı   #haberler   
YORUMLAR
  • kuran talebesi   08-05-2012 10:04

    sizi bagırımıza basacak günleri bekliyoruz kardeşlerim

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN