ABD Başkan Yardımcısı Biden: Türkiye inanılmaz bir model!

Washington'da Türk ve Azeri işadamlarının organize ettiği bir bağış kampanyasına katılan ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, "Türkiye’nin inanılmaz bir model olduğunu düşünüyoruz."

30-04-2012


Biden “Türkiye’yi bir ‘İslam devleti’ olarak tanımladığı konuşmasında, Cumhuriyetçilerin ve AB’nin Türkiye’ye yaklaşımına çattı. “Türkiye bizim en değerli, en gurur duyduğumuz müttefiklerimizden biri” şeklinde konuşan Biden, “Başkan’ın yanında ben de bazı Avrupalı müttefiklerimizi ekonomik birliğe Türkiye’yi tam üye olarak kabul etmedikleri, Türkiye’yi Avrupa’nın bir parçası olarak kucaklamadıkları için kamuoyu önünde son derece eleştiren biriyim. Bizim Türkiye’ye bakışımız, Türkiye Doğu ve Batı arasında bir geçit, esas noktadır” dedi.

Türkiye’nin Arap Baharı ile birlikte öneminin daha da arttığına dikkat çeken Biden, “Türkiye’nin inanılmaz bir model olduğunu düşünüyoruz. Türkiye, bölgenin geri kalanının el yordamıyla nasıl yapacağını aradığı, İslami bir halkın, İslami bir devlet ve demokrasiye nasıl sahip olabileceğinin modeli” dedi.

(Kaynak: Vahdet Haber)

Etiketler : #ABD   #Başkan   #Yardımcısı   #Biden:   #Türkiye   #inanılmaz   #bir   #model!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN