ABD askerleri Malatya'ya yerleşmeye başladı!

ABD Avrupa Ordusu ve Yedinci Ordu Komutanı Korgeneral Mark Hertling, Türkiye’de bulunan radar savunma üssüne asker yerleştirmeye başladıklarını açıkladı. Böylece ilk kez resmi bir ağız kalkanın faaliyete geçtiğini de teyit etmiş oldu.

27-02-2012


Associated Press haber ajansına bir demeç veren ABD'nin Avrupa'daki ordularının komutanı Korgeneral Mark Hertling, Malatya Kürecik'teki radar üssüne askerlerin gönderildiğini söyledi. Daha önce de bu yönde haberler gündeme gelmişti ancak ilk kez yüksek rütbeli bir ABD askeri yetkili bu haberleri doğrulamış oldu.

"FÜZE KALLKANI TAMAMLANIYOR"
Karadağ'daki askeri üste konuşan Mark Hertling Mark Hertling, "Sadece karadaki hava savunma birimleri hakkında konuşabilirim ancak ABD Hava ve Deniz Kuvvetleri ile koordinasyon halinde olduğumuzu söyleyebilirim, füze savunma sisteminin tamamlanmasında doğru yoldayız" şeklinde konuştu.

FÜZELER POLONYA VE ROMANYA'DA
Radar üssü, ABD'nin füze kalkanının, İran füzelerinin tespiti görevini yerine getrecek. Malatya'daki üs dışında, Polonya ve Romanya'da füze üsleri ,le İspanya Ve Almanya'da balistik füze taşıyabilen savaş gemileri kalkanın diğer ayaklarını oluşturuyor.

Geçen yıl Türkiye ile ABD arasında imzalanan anlaşmayla Malatya'ya kurulması kararlaştırılan radar üssü İran'ın tepkisini çekmişti.

(Kaynak: HaberTürk)

Etiketler : #ABD   #askerleri   #Malatya'ya   #yerleşmeye   #başladı!   
YORUMLAR
  • hayrunnisa   28-02-2012 08:23

    Şimdi de Türkiyede mi Kur'an yakacaklar... Bu yerleşime izin verenlere lanet olsun...

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN