"PKK Kürtleri laikleştirdi, asıl tehlike İslamcı muhalefet"

1989'dan bu yana İstanbul'da yaşayan gazeteci Gareth Jenkins, PKK'nın 'muhafazakar' Güneydoğu bölgesini laikleştirdiğini ve asıl "tehlikenin" İslamcı muhalefet olduğunu söyledi.

24-09-2009


1989'dan bu yana İstanbul'da yaşayan ve Türkiye'de asker sivil ilişkileri, güvenlik ve istihbarat konularında çalışmalar yapan gazeteci yazar Gareth Jenkins, PKK'nın 'muhafazakar' Güneydoğu bölgesini laikleştirdiğini belirtti.

Jenkins BBC'ye verdiği mülakatta, PKK'nın bölgede zayıfladığını, bölgede önümüzdeki yıllarda güçlenecek muhalif akım olarak İslamcı Kürtlerin 'tehlikeli' olacağı iddiasında bulundu.

Jenkins Kürt muhalefetine, Güneydoğu'da güçlü olan İslam ve Kürtçülük akımlarını birleştiren bir örgütün öncülük yapmamasının, Türkiye devleti için bir şans olduğunu da öne sürdü.

Bölgede "Hizbullah"ın varlığına dikkat çeken Jenkins, 1920 ve 1930'lardaki Kürt muhalefetinin de "Hizbullah"ın doğasına benzer bir model olduğunu ileri sürdü.

Güneydoğu'da İslamcı Kürt muhalefetinin tehlikeli olabileceği iddialarında bulunan Jenkins, Türkiye'nin bu gibi örgütlenmelerin önüne geçmesi gerektiğine de özellikle vurgu yaptı.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #PKK   #Kürtleri   #laikleştirdi   #   #asıl   #tehlike   #İslamcı   #muhalefet   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN