"Netanyahu 'Türkiye ile uzlaşma çok yakın' dedi"

İşgalci katil İsrail Başbakanı Netanyahu'nun, ABD heyetiyle yapılan bir toplantıda "Türkiye ile uzlaşma çok yakın" sözünü birkaç kez tekrar ettiğini yazan İsrail basını, önümüzdeki hafta iki ülke heyetleri arasında kritik bir görüşme gerçekleşeceği de iddia etti.

01-06-2016


Mavi Marmara katliamıyla kısa bir süreliğine “bozulan” Ankara-Tel Aviv ilişkisi, Türkiye tarafının hamasi açıklamalarının aksine yıllar içinde giderek eskisinden de daha “iyi” hale getirildi.

Bu arada zaman zaman İsrail ile anlaşma haber ve söylentileri ayyuka çıkarken, ilk kez Siyonistlerin bir numaralı ağzından açıklama geldi: Anadolu Ajansı’nın haberine göre Benjamin Netanyahu, “Türkiye ile uzlaşma çok yakın” dedi.  Mavi Marmara şehitlerinin kanı yerde kaldı, Mescid-i Aksa’nın boynu bükük, Filistin toprakları işgal ve ambargo altında. Ve nihayet kutlu Hamas direnişi de “bölgesel çıkarlara” feda ediliyor.

Terörist İsrail Başbakanı Netanyahu’nun, ABD heyetiyle yapılan bir toplantıda, “Türkiye ile uzlaşma çok yakın” sözünü birkaç kez tekrar ettiğini yazan İsrail basını, önümüzdeki hafta iki ülke heyetleri arasında kritik bir görüşme gerçekleşeceğini duyurdu.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Türkiye ile sözümona “bozulan” ilişkilerin “normalleştirilmesi” için yapılan görüşmelerde anlaşmanın artık çok yakın olduğunu söyledi. AA’nın haberine göre, ABD Kongresi’nden bir heyeti işgal altındaki Kudüs’te kabul eden Netanyahu, toplantı boyunca uzlaşmanın çok yakın olduğunu üç kez tekrarladı.

İsrail çetesinin Başbakanı, Ankara ile ilişkilerin 10 yıl önceki düzeyine dönmesini beklememekle beraber, normalleşmenin iki ülkenin bir dizi bölgesel “çıkarlarının” gelişmesine önemli katkı sağlayacağını kaydetti.

HAMAS SATILIYOR!

Devletin resmi ajansı Anadolu Ajansı’nın servis ettği haberde, iki ülke heyetleri arasındaki görüşmelerde tek sıkıntının, İsrail’in kapatılmasını istediği İstanbul’daki Hamas temsilciliği konusunda varılan uzlaşmanın söze dökülmesinden kaynaklandığı belirtildi.

Birkaç hafta önce yapılması beklenen heyetler arası kritik görüşmenin Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun istifasıyla ertelendiğini belirten gazete, söz konusu kritik görüşmenin önümüzdeki hafta içinde bir Avrupa ülkesinde gerçekleştirileceğini duyurdu.

NETAHYAHU, KUKLA YÖNETİMLERE DE GÖZ KIRPTI

Öte yandan Netanyahu, dönemin Suudi Kralı Abdullah tarafından 2002 yılında sunulan Arap Barış Girişimi temelinde, tüm Arap ülkeleriyle müzakerelere hazır olduklarını söyledi. Netanyahu, İsrail parlamentosunun Pazartesi akşamı Avigdor Liberman’ın savunma bakanı olarak onaylamasının ardından düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada; “Ben Filistinli komşularımızla (!) ve diğer tüm komşularımızla barışın sağlanması konusunda kararlıyım. Arap Barış Girişimi Filistinlilerle müzakereler konusunda olumlu katkı sağlayabilir” dedi.

Arap Barış Girişimi çözüm planı dönemin Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdulaziz tarafından, 2002 yılında Beyrut’ta gerçekleştirilen Arap Birliği Zirvesi’nde sunulmuştu. Söz konusu plana göre, İsrail, işgal ettiği Suriye’nin Golan bölgesinden ve Lübnan’ın güneyinden çekilerek 1967 öncesi topraklarına dönecek. Başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devleti kurulacak. Arap ülkeleri İsrail’i tanıyarak ilişkilerini normalleştirecek.

45 MİLYON İNSAN “ÇAĞDAŞ KÖLE”

167 ülkede yapılan bir araştırmaya göre dünya çapında 45,8 milyon kişi zorla çalıştırılarak, fuhşa zorlanarak, borçlandırılarak ya da insan kaçakçılarının eline düşerek yaşamlarını “modern köle” olarak sürdürüyor. Avustralya merkezli insan hakları örgütü Walk Free Foundation,  üçüncü Küresel Kölelik Endeksi’ni açıkladı. Walk Free’nin yeni açıkladığı rakamlara bakıldığında dünya çapında köleliğin arttığı görülüyor. Örgütün bir önceki raporuna göre, küresel düzeyde 35,8 milyon kişi kölelik hayatı yaşıyordu. 10 milyon kişinin daha modern köle hayatı yaşamaya başladığı görülüyor. Örgüt yetkilisi Andrew Forrest, artışın daha sağlıklı veriler elde edilmesinden ve zorunlu göçlerden kaynaklandığını belirtiyor.

 

Etiketler : #Netanyahu   #'Türkiye   #ile   #uzlaşma   #çok   #yakın'   #dedi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN