Mülteci kazasında ölü sayısı artıyor

İzmir'deki mülteci kazasında bilanço yükseliyor. Şu ana kadar 60 cesede ulaşıldığı belirtilirken, 45 kişi ise kurtarıldı

06-09-2012


İzmir'in Menderes ilçesi Ahmetbeyli mevkiinde kaçakların bulunduğu teknenin batması sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 60'a yükseldi.

Son durum hakkında bilgi veren Menderes Kaymakamı Menderes Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, teknede toplam 106 kişinin bulunduğunu, yapılan çalışmalar sonucunda 60 cesede ulaşıldığını söyledi. İkisi tekne kaptanı ve yardımcısı olan 46 kişinin sağ olarak kurtarıldığını kaydeden Kurtbeyoğlu, cesetlerden 28'inin çocuk, 3'ünün bebek, 18'inin kadın, 11'inin de yetişkin erkeğe ait olduğunu belirtti.

İzmir Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada ise Menderes ilçesi Ahmetbeyli Mahallesi Baradan mevkiinde, saat 05.30 sularında kaçak göçmen taşıyan 12 metre uzunluğundaki teknenin, sahilden yaklaşık 50 metre uzaklıktaki kayalıklara çarparak battığı belirtildi. Açıklamada, "Teknede bulunan Filistin ve Suriye uyruklu kaçak göçmenlerden 15 kişinin tekne içinde, 43 kişinin de denizde boğularak hayatını kaybettiği kazada, 44 kişi yüzerek sahile çıkmayı başarırken, iki kaçak göçmen de güvenlik güçleri tarafından sağ olarak kurtarılmıştır. Kazadan kurtulanlar Ahmetbeyli Jandarma Karakolu'na getirilerek, sağlık kontrolünden geçmeleri sağlanmış, 2 kaçak göçmen tedavileri yapılmak üzere Bozyaka Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmiştir. Tekne Kaptanı ile 2. kaptanın sağ olarak kurtulduğu kaza ile ilgili soruşturma geniş kapsamlı olarak sürdürülmektedir.''

İKİ ORGANİZATÖR GÖZALTINDA

Olayın hemen ardından harekete geçen jandarma ekipleri, organizatör oldukları belirlenen iki Türk’ü yakaladı. Gözaltına alınan zanlılardan birinin B.Y. olduğu belirtildi. Organizatörlerin tekneyi Aydın’ın Kuşadası İlçesi’ndeki balıkçılardan kiralayıp Ahmetbeyli’ye getirdikleri öğrenildi. Kaçakların bağlantı kurduğu diğer insan tacirlerinin kimlikleri ve kaldıkları otellerin belirlenmesi için soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #   #Mülteci   #kazasında   #ölü   #sayısı   #artıyor   #   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN