"Kâğıt parçası" gerçek çıktı

'İrtica ile mücadele eylem planı' belgesinin orjinalinin bir subay tarafından bir ihbar mektubu ile birlikte Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılara gönderildiği ortaya çıktı.

23-10-2009


'İrtica ile mücadele eylem planı' belgesinin orjinalinin bir ihbar mektubu ile birlikte Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılara gönderildiği ileri sürüldü.  
 
Belgenin orijinalinin savcılara, bir subay tarafından gönderildiği iddia ediliyor.

ÇİÇEK BÜTÜN BELGELERİ YAKTI

İddiaya göre, belgeyi gönderen subay bir de ihbar mektubu kaleme aldı ve "Tartışmaların başladığı dönemde Albay Dursun Çiçek'in odasındaki belgelerin imha edildiğini, kendisinin sadece bu belgeyi kurtarabildiğini" yazdı.

Belgenin, orijinal olup olmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesi bekleniyor.

BAŞSAVCI:SORUŞTURMA GİZLİ

Başsavcı vekilleri Çolakkadı ve Seçkin, Başsavcı Engin ile bir görüşme yaptı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin'inde gündeminde "belge" vardı. Cengiz , 'irticayla mücadele eylem planı" ile ilgili, "Soruşturma gizli. Ben de belgenin gelip gelmediği yönünde bilgi yok" dedi.

ÇİÇEK'İN İMZASI TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNİ SARSMIŞTI

İrticayla Mücadele Planı, Taraf gazetesinin 12 Haziran 2009 tarihli sayısıyla gündeme gelmişti. Belgede, AK Parti ve Fethullah Gülen cemaatini yıpratmak için yapılması gerekenler sıralanıyordu.

'AKP ve Gülen'i Bitirme Planı' başlıklı haberde, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, bir şüphelinin ofisinde yapılan aramada ele geçirildiği iddia edilen bir belgeye istinaden, Genelkurmay Harekat Başkanlığı Bilgi Destek Dairesi 3. Bilgi Destek Şube Müdürlüğü'nde 'İrtica ile Mücadele Eylem Planı' adı altında bir çalışma yapıldığı belirtiliyordu.

Çalışmayı içeren belgenin altında 3. Bilgi Destek Şube Müdürü Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek'in paraf ve imzasının bulunduğu iddia edilmiş ve belgeye ait fotokopiler yer almıştı.

Taraf gazetesinde yayımlanan haber üzerine Genelkurmay Başkanlığı'nca soruşturma emri verilmiş ve aynı gün Askeri Savcılık tarafından olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı.

Albay Dursun Çiçek "örgüt üyeliği" suçlaması ile tutuklanmış ve Hasdal Askeri Cezaevi'ne konulmuştu. Kurmay Albay Dursun Çiçek tutuklanmasının ardından 24 saat geçmeden avukatlarının tutukluluğa yaptığı itiraz üzerine tahliye edilmişti.

ASKERİ SAVCILIK: BELGE GENELKURMAY'DA DÜZENLENMEDİ

Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı'ca yapılan soruşturma sonuçlarına göre "belge" Genelkurmay'da hazırlanmamıştı. Askeri Savcılık yaptığı açıklamada şu sonuca vardığını açıklamıştı: "Taraf gazetesindeki habere konu olan ve ayrıca AKP'nin suç duyurusunda bulunduğu belgenin, Genelkurmay Başkanlığı karargahında düzenlenmediği tespit edildi. Böyle bir belgeyle ilgili olarak gerek elektronik ortamda, gerekse yazılı kayıtlarda herhangi bilgi, belge, emir veya emareye rastlanılmadı."

Belgenin sahte olduğu kanısına varan askeri savcılık kovuşturmaya yer olmadığına karar vermişti.

İLKER BAŞBUĞ "KAĞIT PARÇASI" DEMİŞTİ

Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Genelkurmay Karargahı`nda düzenlediği basın toplantısında, `Eylem Planı` belgesini bir kağıt parçası olarak değerlendirmiş, birilerinin TSK'yı yıpratmaya çalıştığını söylemişti.

(Kaynak: Zaman)

Etiketler : #Kâğıt   #parçası   #gerçek   #çıktı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN