"İrticayla Mücadele Eylem Planı"nın 1 numaralısı Dalan

"İrtica ile Mücadele Eylem Planı" iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamenin tamamlandığı öğrenildi. Ergenekon’un firari şüphelisi Dalan, iddianamede 1 numaralı sanık olarak yer aldı. 7 sanıktan biri de Dursun Çiçek...

14-04-2010


"İrtica ile Mücadele Eylem Planı" iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamenin tamamlandığı öğrenildi.

Ergenekon’un firari şüphelisi Dalan, iddianamede 1 numaralı sanık olarak yer aldı. 7 sanıktan biri de Dursun Çiçek...

Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan son iddianamenin bir numaralı şüphelisinin Bedrettin Dalan olduğu öğrenildi. “Üst düzey” yönetici olmakla suçlanan Dalan için “hükümete karşı suç” başlığı altında 312’den dava açıldı.

‘AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET’ İSTENİYOR

İstek Vakfı Başkanı Bedrettin Dalan’ın bir numaralı şüpheli olduğu iddianamede, Albay Çiçek’in 2 numara, üst düzey bir MİT görevlisinin de 3 numara olduğu belirtildi. 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yakalama emri çıkartılan Dalan için “ağırlaştırılmış müebbet” hapis cezası isteniyor. Ayrıca 7 sanık için de 7.5 yıl ile ağırlaştırılmış müebbet hapis arasında değişen cezalar talep edildi.

Hazırlanan iddianame, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Turan Çolakkadı'ya sunulacak. Çolakkadı'nın yapacağı incelemenin ardından iddianamenin verileceği mahkeme UYAP üzerinden belirlenecek.

YAKALAMA EMRİ ÇIKARILMIŞTI

"İrtica ile Mücadele Eylem Planı" iddialarına ilişkin soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcıları, Yeditepe Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Bedrettin Dalan hakkında yakalama emri çıkarılmasını talep etmiş, talebi inceleyen İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, yakalama emri çıkarılmasına karar vermişti.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #İrticayla   #Mücadele   #Eylem   #Planının   #1   #numaralısı   #Dalan   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN