"Hayatın bir alanında Hak, başka alanında batıl üzere olamayız"

Başörtüsü platformları bu hafta da meydanlardaydı. Konuşmacılar, “Hayatın bir alanında Hak, başka bir alanında batıl üzerinde olamayız” diyerek yarım özgürlüğe karşı çıktılar.

24-02-2008


Başörtüsü yasağına karşı mücadele eden sivil toplum
kuruluşları, başörtüsüne şartsız koyasız özgürlük talebini yeniledi.
 
Konuşmacılar, “Hayatın bir alanında Hak, başka bir alanında batıl üzerinde olamayız” diyerek yarım özgürlüğe karşı çıktılar.
Başörtüsünü üniversitelerde serbest bırakan yasa değişikliğinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanmasının ardından, başörtüsüne özgürlük eylemleri dün de yurt genelinde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Akyazı, Konya, Kocaeli, Sakarya ve Van’da düzenlenen eylemlerde, katılımcılar başörtüsünün sadece üniversitelerde serbest kalmasının yeterli olmadığını, başörtüsünün her yerde serbest bırakılmasını istediler.
HASTALIKLI BEYİNLERE KINAMA
Akyazı Başörtüsüne Özgürlük Platformu adına basın  açıklaması yapan Mazlum-Der Şube Başkanı  Burhan Cimşit, “Yaklaşık bir aydır devam eden başörtüsü ile ilgili Anayasa düzenlemelerini Cumhurbaşkanı onayladı. Biz bu düzenlemeyi bir kazanım olarak görmekle beraber yeterli bulmuyoruz. Başörtüsü elbette hayatın bütün alanlarında serbest olmalıdır. Yaşadığımız bu bir aylık süreçte medyada çok büyük hezeyanlarla karşılaştık. Yaklaşık olarak 30-40 yıllarını bilime adadığını iddia eden koca koca profesörler, rektörler, köşe yazarları ve bazı siyasetçiler başörtüsüne karşı olmalarını şu gerekçelerle izah etmeye kalktılar: Güya başörtülü öğrenciler başörtüsünün altına kulaklık takarak bu şekilde kopya çekebilirlermiş. Başörtüsü düzenlemesine karşı olan malum grup, koro halinde üniversitelerdeki düzenlemenin diğer eğitim kurumlarına ve kamu kuruluşlarına sıçramasından endişe ettiklerini söylemektedir. Sıçramak ne demek, bu insanlar cüzzamlı mı, başörtüsü eroin mi? Bunu söyleyen hastalıklı beyinleri kınıyoruz.” ifadelerini kullandı.
ÇÖZÜM TAM OLMALI
Konya İnanç Özgürlüğü Platformu üyeleri de Kayalıpark’ta bir araya gelerek başörtüsü yasağını protesto etti. Konya’da düzenlenen 24. eylemde platform adına konuşan Adem Yıldız: “Müslümanlar olarak yarı geçici çözümleri kabul etmemizin imkânı yoktur. Hayatın bir alanında hak, başka bir alanında batıl üzerinde olamayız. İman ve tevhid üzerine olan yüreklerimiz parçalanmaya razı olmayacak, inançlarımıza muhalefet eden hiçbir dayatmayı kabul etmeyecektir.” dedi. Eylemde “Zulmün elebaşısı olan terör devleti İsrail’in, Gazze’ye yönelik saldırılarını dikkatle takip ediyor,  kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha ilan ediyor, mücadelelerinde Allah’tan yardım diliyoruz” denilerek Siyonist rejim kınandı.
ÖZGÜRLÜKTE AYRIM OLMAZ
Kocaeli Başörtüsüne Özgürlük Platformu tarafından yapılan açıklamada da, Anaysa değişikliğine atıfta bulunularak “Bu düzenleme ile hizmet alan-hizmet veren ayrımı yapılarak yeni bir ayrımcılık yaratılmaktadır. Bugüne kadar herhangi bir yasal niteliği bulunmayan, keyfi uygulamalarla sürdürülen başörtüsü yasağı, kamu personeli için yasal hale getirilmektedir. Toplumumuzun bazı kesimlerince, başörtüsüne özgürlük getirilmesi ile toplumda kaos, bölünme, çatışma çıkacağı yönünde demeçler verdiler. Yoksa birileri kaos senaryosu yazıp, çeteler veya illegal güçler bunu yazıp sahneye mi koyuyor, başörtüsüne özgürlüğün getirilmesi ile ayaklanan güçler birileri tarafından kullanılabileceklerini düşünmüyorlar mı?” denildi.
Sakarya Başörtüsü Platformu’nun 128.’sini düzenlediği başörtüsü eyleminde açıklamayı Özgür-Der Sakarya Şube Başkanı Kadrican Mendi okudu. Açıklamada; Kur’an’da başörtünün olmadığı yönünde siyasetçisinden askerine, medyadan bürokrasiye kadar kamuoyu oluşturulmaya çalışıldığı dile getirildi. Mendi şöyle konuştu: “Tüm bunlar gösteriyor ki; bu ülkedeki seçkinci zümreler, yönetici elitler tam bir sınıf bilinci ile hareket ederek inandıkları, kabul ettikleri ve yıllardır baskı ile de olsa yaptıkları uygulamalardan vazgeçeceğe benzemiyorlar. Kullanabilecekleri tüm argümanları kullanarak gerçekleri ve doğruları manipüle edebilmek için mücadele ediyorlar.” Açıklamada 44. şehadet yılında Malcom X de anıldı. (Vakit)

Etiketler : #Hayatın   #bir   #alanında   #Hak   #   #başka   #alanında   #batıl   #üzere   #olamayız   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN