"Ece Nur, yalnız değilsin, yanındayız!"

Başörtüsüne özgürlük eylemlerinde bu hafta Ece Nur'a destek mesajları gönderilirken, zulme karşı sessizliğin bozulması çağrısı yapıldı

13-12-2009


İslam ve  Hayat

Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu 222. eyleminde Tokat'taki saldırıyı ve Danıştay'ın katsayı kararını protesto ederken, Ece Nur Özel için de destek mesajı verdi. Açıklamada "Öncelikle meselenin muhatabı olan halk kitlesi kararlılığını ortaya koymalıdır. Katsayı için başlayan protestolar, kurulan birliktelikler kalıcı bir dayanışmanın zemini haline getirilmeli, başörtüsü özelinde tam bir hak, adalet ve özgürlük direnişi gerçekleştirebilmenin imkânı oluşturulmalı ve YÖK’ün bu tavrına sahip çıkılmalı ve desteklenmelidir. Özellikle Ece Nur’un sergilediği örneklik düşünülürse, tüm Müslümanlar bu sorunla ve sorumlulukla yüzleşmeli, gereğini yerine getirmelidir... Sakarya Adalet Girişimi olarak, Ece Nur’un babası Murat Özel’in çağrısını bizde buradan tekrarlayarak insan hak ve özgürlüklerine duyarlı bütün insanlara sesleniyoruz: “Bütün duyarlı insanları insanlık dışı bu uygulamalara karşı seslerini yükseltmeye, Ece Nur’a ve Ece Nur’lara sahip çıkmaya çağırıyoruz.” denildi.

Kocaeli: Ece Nur yanındayız!

Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu'nun 243. hafta basın açıklamasını Şefkat-Der Kocaeli temsilcisi Reyhan Balcı okudu. Eylemde Diyarbakır’da ilköğretim okuluna başörtülü gittiği  için 6 kez ikna odasına alınan, okulundan sürgün edilen ve çeşitli baskılara maruz kalan , fakat  “başörtüsü Allahın emri, ölüm var, cehennem var, başörtümü çıkartmam” diyen Ece Nur’a destek vardı. ”ECE NUR YANINDAYIZ” yazılı pankartlar taşınan eylemde şu mesaj önemliydi: "Fırsat eşitliğini örseleyen katsayı adaletsizliği 10 yıldır meslek liselerinin üniversite yolunu kapatıyordu. YÖK’ün vermiş olduğu kararla öğrencilerimiz ümitlendi. Bu mutluluk Danıştay’ın vermiş olduğu yürütmeyi durdurma kararı ile sonlandırılmak isteniyor. O zaman sen örtüsünden dolayı okulundan atılan hak ve özgürlüğü kısıtlanan Meryem nerdesin? İmam hatip son sınıfında okuyup üniversite sınavlarına girecek Ayşe’nin annesi ve kendisi nerdesin?.Endüstri meslek lisesinde okuyan Can’ın kendisi ve babası nerdesin?

Hak ve özgürlük güllerinin yetiştiriciliği esnasında ortaya çıkacak engelleri kaldırmak için kendini görevli addeden sivil toplum kuruluşları ya sizler neredesiniz? Her hafta yapmış olduğumuz eylemlerde, görünmemek için hızla yanımızdan geçen, yada bir film sahnesinden kareler izler gibi bizi izleyen başı örtülü ve başı örtüsüz izleyicilerimiz nerdesiniz? Karşımızda değilseniz, niçin yanımızda değilsiniz?"

Akyazı: Ece'nin başındaki örtü niye gözünüzü karartıyor!

Akyazı Başörtüsüne Özgürlük Platformu'nun düzenlemiş olduğu 149. eylemde ise "Başörtüsüne karşı olan yargı organları, idareciler, makam sahipleri ve garnizondaki idareciler. Başörtüsüne neden karşı olduğunuzu açıkça 70 milyona açıklayınız. Bizler sizin başörtüsü düşmanlığınızı anlatmakta güçlük çekiyoruz, çünkü hem örtüye laiklik demokratiklik Kemalistlik adına karşı çıkıyorsunuz hem de Müslümanız diyorsunuz. Bu ülkede hiçbir kurum ve idareci insanlarımızın özgürlüklerini kelepçeleme hakkına sahip değildir. Diyarbakır Yenişehir hamravat ilk öğretim öğrencisi Ece NUR kızımı sadece başörtülü olduğu için T.C.'nin resmi okulundan tecrit ediliyor. Soruyoruz, 12 yaşındaki bir kız çocuğunun başındaki örtü niye gözünüzü karartıyor? Yarın Ece NUR'lar büyüyecek sizler yaşlanacak ve Eceler'den yardım bekleyeceksiniz. Sizleri Akli selim olmaya davet ediyoruz." denildi. 

Başörtüsüne özgürlük eylemlerinde bu hafta Ankara'da 203., Kütahya'da 9. ve Konya'daki 118. eylemle devam etti.

Ece Nur Özel'in ortaya çıkışı bu eylemliliğin ve direnişin gerekliliğini açıkça ortaya koyarken, Kocaeli'deki bu hafta dile getirlen şu soru daha da anlam kazanıyor: "Karşımızda değilseniz, niçin yanımızda değilsiniz?"

 

Etiketler : #Ece   #Nur   #   #yalnız   #değilsin   #   #yanındayız!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN