"CHP, laiklik karşıtı fiillerin odağı haline geldi!"

'CHP laiklik karşıtı fiillerin odağı haline geldi' iddiasıyla Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuru yapıldı.

25-04-2008


Öğretmen-Sen Genel Başkanı Yusuf Tanrıverdi, ''CHP'nin 32. kurultayı için hazırlattığı afişlerle laiklik ilkesinin ihlal edildiği'' gerekçesiyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına başvurdu.

Tanrıverdi, ''CHP'nin laiklik karşıtı afişine ilişkin Anayasa'nın ve siyasal partiler kanunun ilgili hükümleri gereği parti hakkında uyarma ya da dava açma işlemlerinden herhangi birinin yapılıp yapılmayacağının kendilerine bildirilmesi'' istemini içeren dilekçeyi başsavcılığa verdi.

Yusuf Tanrıverdi, daha sonra yaptığı açıklamada, ''CHP'nin 32. Kurultayı için hazırlanan afişlerin laiklik ilkesinin bu parti tarafından ihlal edildiğini ve din istismarlığının son açık belgesi niteliğinde olduğunu'' ileri sürdü. Tanrıverdi, ''Kurultaya CHP'liler davet edilirken, 'Çekil aradan... Din de bizim. Millet de bizim' afişlerindeki 'din de bizim' ibaresi bütün inançlara ve inançsızlıklara eşit mesafeli olmayı gerektiren laiklik ilkesine açıkça aykırılık teşkil etmektedir'' diye konuştu.

''CHP'nin eyleminin Anayasa'nın 68. maddesinin 4. fıkrası kapsamında aykırılık oluşturduğunu'' savunan Tanrıverdi şunları kaydetti:

''CHP'nin laiklik karşıtı fiillerin odağı haline geldiği yapılan bu çalışmalarla belgelenmiştir. Buna ilişkin olarak Anayasa'nın ve siyasi partiler kanunun ilgili hükümleri gereği parti hakkında uyarma ya da dava açma işlemlerinden herhangi biri yapılacak mıdır sorusuna cevap bekliyoruz.''
(Dünya Bülteni)

Etiketler : #CHP   #   #laiklik   #karşıtı   #fiillerin   #odağı   #haline   #geldi!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN