"AKP olmasaydı Türkiye'de de rejim sarsılırdı"

Haber 7 yazarı: Ak Parti iktidarı, yaptığı değişikliklerle milletin vicdanında oluşmuş öfkeyi massederek, rejimi tartaklanmaktan, devleti tiftiklenmemekten kurtarmıştı!

03-02-2011


AK Parti meğerse bilmeden rejimi/devleti kurtarmış

Mehmet Ali Bulut / Haber 7

İngiliz Financial Times gazetesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'e yaptığı çağrının ''Bölgedeki en güçlü müdahalelerden biri olduğunu'' yazdı. Ama fitini atmayı da ihmal etmedi.

E tabii Fransa ve İngiltere’nin, İslam yurtlarında yaşanmakta olan hadiselere ‘murdarlık’ karıştırmaya çalışmaları veya olayları çarpıtmaları normaldir. Ne de olsa, bu gayr-ı tabii haller onların eseridir. Halk onların pisliklerini temizliyor.

Gazetenin internet sayfasında Ankara muhabiri Delphine Strauss imzasıyla yer alan haberde, başbakan Erdoğan’ın Hüsnü Mübarek’e ''protestocuların değişim taleplerini dinle” diye çağrıda bulunmasını “en güçlü müdahale!” diye niteledi. Ama kendince en vurucu cümlesini arkaya bıraktı:

Güya, Türkiye'nin, Lübnan'daki krizde arabuluculuktan çekilmesi ve Mısır'daki kriz konusunda nispeten sessiz kalması ‘Türkiye’nin bölgedeki etkisinin nihayet limiti'ni gösteriyormuş. Demek istiyor ki, Türkiye’nin İslam yurtlarındaki gücünün ciddi bir önemi yok. Olsaydı Türkiye daha aktif bir rol üstlenirdi.

Hâlbuki Türkiye, asıl haklatan yana tavır alarak gücünü gösteriyor. Bir ülkenin özgürlüklerden ve demokrasiden yana tavır koyabilmesinden daha güçlü ne olabilir ki?

Onların kafasındaki Türkiye’ye bu yakışmıyor. Onların bildiği Türkiye, kendi zararına bile olsa Batının menfaatlerine uşaklık den Türkiye’dir. Cezayir halkını daha önce Fransa’ya satmadık mı?

İşte onların Türkiye’den bekledikleri tavır bu! Jandarmalık! Türkiye’nin, Cumhuriyet dönemlerindeki görevi; batının bölgedeki çıkarlarını korumak olduğu ve Türkiye’nin bunu öğretilmiş çaresizlik psikozu içinde ve sadakatle yapıp durduğu için şimdiki tavrına şaşırıyorlar. Türkiye’nin kontrolünden çıkmış olabileceğini akıllarına sığdıramıyorlar.

Türkiye ezilmiş halklardan yana tavır alıyor

Onların Türkiye’den beklentisi, uşak yönetimlerden yana tavır almasıydı! Fakat Türkiye ezilmiş halklardan yana tavır alıyor.  Demek ki Ak Parti iktidarı ile Türkiye’de gerçekten bir eksen kayması yaşanmış.

Şu hadiseleri düşünürken, bu eksen kaymasının devlete ne kadar büyük bir hizmet ettiğini de anlıyorsunuz. Eğer Türkiye eksen değişmesini yaşamadan bu günlere gelseydi, büyük ihtimalle Tunus’la başlayan metafor bizi de sarardı. O açıdan eksenin kaymış olması (tabi haktan ve halktan yana) belki de devletin bekasını sağlamıştır. Ak Parti iktidarı bilerek bilmeyerek Türkiye’yi ciddi bir badireden korumuş. Türkiye başta hukuk ve devlet ediş üslubunda düzenlemeler yapmasaydı ve az da olsa etnik haksızlıkları giderme noktasında açılım yapmasaydı birikmiş olan öfke, patlama noktasına gelir ve ihtimal ki Türkiye’yi de sarsardı.

Ve eminim Türkiye’deki fay kırılması daha da şiddetli olurdu. Çünkü Mısır ve Tunus’taki talepler halkın biriz daha insanca yaşama isteğinden ibarettir. Bizdekinde etnik acılar da işin içine girecek ve hem rejim hem devlet ciddi tahribata uğrayacaktı. İşte Ak Parti iktidarı, yaptığı değişikliklerle milletin vicdanında oluşmuş öfkeyi massederek, rejimi tartaklanmaktan, devleti tiftiklenmemekten kurtarmıştı!

Etiketler : #AKP   #olmasaydı   #Türkiye'de   #de   #rejim   #sarsılırdı   
YORUMLAR
  • polat   06-02-2011 13:47

    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM Görünüş itibaıyla,tepkisiz bir fotoğrafı ortaya koyan akp bilerek veya bilmiyerek emperyalistlerin emellerine yardımcı olmaktadır.Kendisinin bu niyette olmadığını söylesede sergiledeiği fotoğraf onların emellerine hizmet ediyor.Her demokratik hareket islami oluşuma sekte vurmakta,anlaşılması gereken mesajın farklı bir şekilde mecrasından sapmış olarak,vede insanların bulandırılmış bir islami anlamak mecburiyetinde bırakmaktadır.Hakkı söylemek birtakım menfaatleri kaybettirsede ahiret inancı ağır basdığında hakkı teslimi yapılacaktır. polat

  • Muradi   05-02-2011 01:57

    Ak Parti ortadoğuda değişimden yana bir tavır sergilerken emperyalist batının safında durarak bu tavrını ortaya koyuyor.Yani batının ılımlı işbirlikçileri yine batının despot işbirlikçilerine efendilerinin himayesi altında ders vermeye çalışıyor.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN