60 Gazzeli son savaşın izlerini bir ömür boyu taşıyacak

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar sonucu fizik tedaviye ve rehabilitasyona ihtiyacı olanların sayısı 160'a ulaştı. 60 Filistinli son savaşın izlerini bir ömür boyu vücudunda taşıyacak.

05-12-2012


Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail işgal güçlerinin Gazze Şeridi'ne düzenlediği ve sekiz gün süren yoğun saldırıların yaklaşık 60 Filistinliyi sakat bıraktığını belirterek, fizik tedavi ve rehabilitasyona ihtiyaç duyanların sayısının da 160'a ulaştığını söyledi.

Sağlık Bakanlığı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Dairesi Müdürü Eymen El-Halebi, yaralılardan yüzde 5'inin çeşitli derecelerde özürlü hale geldiğini ifade ederek, işgal güçlerinin saldırılarında yaralananlardan 56 ile 60 kadarının sakatlıklarının kalıcı olduğunu bildirdi.

El-Halebi, sakatlıkların ağır, orta dereceli ve hafif sakatlıklar olmak üzere değiştiğini ve bazılarının çeşitli organlarının kesilmek zorunda kalındığını, omurgasında veya beyninde meydana gelen hasar nedeniyle felç olanlar olduğunu, çok sayıda yara ve kırık görüldüğünü, bunlardan bazılarının tedavi edilerek ileride sakatlıktan kurtulabileceğini fakat bazılarının sakatlıklarının ise kalıcı olacağını açıkladı.

İsrail işgal ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği, 14 Kasım'da başlayan ve 21 Kasım'da sona eren yoğun saldırılar sırasında 177 Filistinli hayatını kaybetmiş ve yaklaşık 1400 Filistinli de yaralanmıştı.

(Kaynak: Filistin Haber)

Etiketler : #   #60   #Gazzeli   #son   #savaşın   #izlerini   #bir   #ömür   #boyu   #taşıyacak   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN