
Suriye rejimi, sivillerin kaldığı okulda katliam yaptı
Suriye'nin Humus kentinde rejim güçlerinin, iç savaş nedeniyle evlerini terk edenlerin kaldığı Dirar bin el Azvar özel okulunun da hedef aldığı bombalı saldırısı sonucu 17 kişi katledildi.
04-03-2014

Suriye'nin Humus kentinde rejim güçlerinin, iç savaş nedeniyle evlerini terk edenlerin kaldığı Dirar bin el Azvar özel okulunun da hedef aldığı bombalı saldırısı sonucu 17 kişi katledildi.
Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü'nden (SNHR) yapılan açıklamada, rejim kuvvetlerinin, son 24 saattir Humus'un Dayr Balab ve çeşitli mahallelerine bombalı ve ağır silahlarla saldırdığı belirtildi.
İç savaş nedeniyle evlerini terk edenlerin kaldığı Dirar bin el Azvar özel okulunun da hedef alındığı saldırıda, çoğunluğu okulda kalan 17 kişinin yaşamını yitirdiği ve çok sayıda kişinin de yaralandığı kaydedildi. Açıklamada, 3 bombalı saldırının hedefi olan okul ile bölgedeki birçok yerleşim yerinin zarar gördüğü ifade edildi.
Kızılhaç'ın, Esed rejiminin kuşatması altındaki Humus'ta halka sağlık ve gıda yardımı yapmak, saldırılara maruz kalanları tahliye etmek amacıyla kentte gitmesinin beklendiği, bölgede tıbbi malzemelerin eksikliğinin ölü sayısının artmasına neden olmasının yanı sıra yaralılara ilk müdahalede önemli sıkıntılar oluşturduğu belirtildi.
Açıklamada, rejim askerlerinin saldırılarının devam ettiği bölgeden araçlarıyla kaçmaya çalışanların kontrol noktalarında durdurulduğuna dikkat çekilerek, ''Araçlarıyla kaçmaya çalışan iki genç, askerler tarafından gözaltına alındı. Ailelerin araçlarına el konulurken, gözaltına alınanların eşleri ve çocukları saldırılar altında yürüyerek kaçmaya çalıştı'' denildi.
(AA)
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler
Gazze'de her gün her saat Kerbela
Nekbe’nin 77. yıl dönümünde
Gece boyunca Gazze’ye yapılan saldırılarda en az 51 maktul
Ahmed Yasin’in davası yaşıyor ve yaşayacak
"Bir Arap-Yahudi’nin Anıları"
Bir toplumu dışarıdaki değil içerideki düşman yıkar
Gazze’deki hükümetten “toplu ölüm” uyarısı: Derhal koridor açılsın çağrısı
BM: Gazze’de savaşın başından bu yana en kötü insani durum yaşanıyor
Makaleler
Hava Durumu