
Suriye'de Baas rejiminin katlliamları hız kesmiyor
Esed güçlerinin Cumartesi günü düzenlediği saldırılarda 65 Suriyeli katledildi.
24-03-2013
Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), Esed güçlerinin hava ve karadan gerçekleştirdiği saldırlarda Şam'ın banliyölerinde 24, Dera'da 13, Humus'ta 10, Halep'te 9, Hama ve Deyru'z Zor'da 3'er, İdlib'te 2 ve Rakka'da 1 olmak üzere toplam 65 kişinin katledildiğini duyurdu.
Direnişçiler Dera'daki 38 ile 138'inci tugayların denetimini sağladığını ve birlikteki tüm araç ve askeri mühimmata el koyduğunu belirten Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi(LCC), kentte ve denetimi sağlanan söz konusu birliklerin çevresinde çatışmaların yaşandığını aktardı.
Rejim güçlerinin Şam'ın Doğu Guta, Haresta, Duma, Yermuk, Cobar, Zemelka ve Kabun bölgelerine roket ve havan topuyla saldırdığını kaydeden LCC, direnişçilerin Dareya bölgesinde askeri konvoya operasyon düzenleyerek çok sayıda Esed askerini etkisiz hale getirdiğini ve birçok zırhlı aracı imha etiğini vurguladı.
LCC, Halep, Hama, Humus, Deyru'z Zor ve İdlib'te yer yer çatışmaların yaşandığını kaydetti.
(Kaynak: Haksöz Haber)
Gazze'de her gün her saat Kerbela
Nekbe’nin 77. yıl dönümünde
Gece boyunca Gazze’ye yapılan saldırılarda en az 51 maktul
Ahmed Yasin’in davası yaşıyor ve yaşayacak
"Bir Arap-Yahudi’nin Anıları"
Bir toplumu dışarıdaki değil içerideki düşman yıkar
Gazze’deki hükümetten “toplu ölüm” uyarısı: Derhal koridor açılsın çağrısı
BM: Gazze’de savaşın başından bu yana en kötü insani durum yaşanıyor
Makaleler
Hava Durumu