
Esed rejiminin kadın esirlere işkenceleriyle ilgili rapor: Sesimi duyan yok mu?
TRT World Araştırma Merkezi, Suriye'de 2011-2016 yılları arasında kadın mahkumlara uygulanan işkenceleri araştırdı. O raporun adı, "Sesimi duyan yok mu?"
11-04-2019
TRT World, Suriye'de, Esed rejimine ait hapishanelerinde yaşanan işkenceleri "Sesimi duyan yok mu?" adıyla rapor haline getirdi.
Halil Devan tarafından hazırlanan ve tanıklarla görüşülen raporda, rejim askerlerinin cinsel istismarı ve tecavüzü bir cezalandırma yöntemi olarak kullandığına dikkat çekiliyor.
Ancak Esed rejiminin hapishanelerde uyguladığı eziyetler taciz ve tecavüzle sınırlı değil.
Kadın mahkumlara, yakınlarına yapılan işkenceler dinletildi, rutin olarak kan üzerinde yürütüldü ve hücrelere kapatılarak psikolojik işkence yapıldı.
Tanıklıklarla belgelenen zulüm, Suriye rejiminin, Uluslararası İnsan Hakları Hukuku'nu ihlal ettiğini ortaya koyuyor.
"İsrail" ilhak sürecini sürdürüyor ve bunu durdurmanın bir yolu var
Hamas: Kriz sona erdirilip yardımlar ulaştırılırsa müzakerelere katılmaya hazırız
Gazze Sağlık Bakanlığı: Yardımlar göstermelik, açlık büyüyor
Hanzala gemisine korsan siyonazi baskını
Siyonazi çetesi Gazze'de 85 Filistinliyi daha katletti
The Guardian: Gazze’ye atılan bombaları Amerikan Boeing firması üretiyor, Avrupalı şirketler de parça tedarikçisi
Ümmetleşme mi, Uluslaşma ve Aparatlaşma mı?
"İslam işbirliği" değil, emperyalizm ve siyonizmle işbirliği teşkilatı (HABER-VİDEO)
Makaleler
Hava Durumu