Yeni bir dergi: Kur'ani Hayat

Kur'ani Hayat, Kur'an'la ilgili yazı ve yorumlara yer vermeyi amaçlamış olan ve yayınında bu çerçeveyle sınırlı kalmayı benimsemiş bir dergi. Akabe Vakfı'nın yeni girişimi olan Kur'ani Hayat dergisinin, yeni bir hayal kırıklığı değil yeni bir umut olmasını bekliyor, Kur'ani Hayat'a ismiyle müsemma bir yayın hayatı diliyoruz.

07-07-2008


 İslam ve Hayat

Kur'ani Hayat dergisi, uzun bir hazırlık döneminin ardından yayın hayatına başladı. Kur'an'la ilgili yazı ve yorumlara yer vermeyi amaçlamış olan ve yayınında bu çerçeveyle sınırlı kalmayı benimsemiş bir dergi. Akabe Vakfı'nın yeni girişimi olan Kur'anin Hayat dergisinin, yeni bir hayal kırıklığı değil yeni bir umut olmasını bekliyor, Kur'ani Hayat'a ismiyle müsemma bir yayın hayatı diliyoruz. 

İşte Kur'ani Hayat dergisinin yayın ilkeleri olarak kamuoyuna deklere ettiği maddeler:  

"Kur’ani Hayat, nesneleştirilmiş, hayattan koparılmış, belli zaman ve mekanlara hapsedilmiş ilahi kelamın; dünya ve ahiret saadetini sağlayan, hayatın içinde ve her alanda olması gereken bir ilahi hitap oluşunun hakkıyla anlaşılmasına çalışır.

Kur’ani Hayat, Kur’an ile ilgili ilmi, fikri ve edebi eser üretiminin artmasını ve yaygınlaşmasını teşvik eder. Bu hedefin gerçekleşmesine süreli bir yayın ekseninde katkı sağlar.

Kur’ani Hayat, Kur’an ile ilişkisi sorunlu hale gelen insanımızın Kur’an’la yeniden tanışması için yollar arar. Küresel kirlenmenin etkisiyle aşınmış İslami kimliğin onarılmasına ve bu kimliğin Kur’an’ın gölgesinde yenilenmesine çalışır.

Kur’ani Hayat, Kur’an ile ilgili araştırma ve yorumların cesaret ve ihtiyat ilkeleri çerçevesinde geliştirilmesini teşvik eder. Geliştirilen düşüncelerin ‘Kur’an’a arzedilip sağlaması yapıldıktan sonra geçerlilik kazanması’ şeklinde sağlam bir yöntemin yerleşmesine katkıda bulunur.

Kur’ani Hayat, her bir ferdi Kur’an ile bütüncül bir ilişki içerisine girmeye ve bu ilişkiyi sağlam ve sürekli kılmaya özendirir.

Kur’ani Hayat, Kur’an’ı salt entelektüel kaygılarla değil, bilakis onun hayatı inşa eden bir özne olduğuna inanarak ve buyruklarına teslim olarak inceleme ve hayata aktarma alışkanlığı kazandırmayı hedefler.
Kur’ani Hayat, onca ilerleme teorilerine rağmen gücün kutsandığı ve zulmün sıradanlaşarak kanıksandığı bir çağa tanıklık ederken, sözün gücünün üstünlüğünü öne çıkarmayı hedefler.

Kur’ani Hayat, vahyin kılavuzluğuna yeniden dönmeyi, eşyayı ve hadiseleri vahyin penceresinden okuma ahlakını yeniden kazanmayı salık verir.

Kur’ani Hayat, tarihe ve zamana “dur beni dinle” yerine, “dur vahyi dinle!” çağrısı yaparak, sözlerin en güzelinin Allah’ın sözü olduğuna tereddütsüz iman etmeyi ve bunun gereğini yapmayı sürekli hatırlatır.

Sonuç olarak; duyarlı tüm dostlarımızın vahyin hayatı inşa etmesine mütevazı bir katkı yapmak niyetiyle çıktığımız Kur’ani Hayat yürüyüşüne katılmaya davet ediyoruz.

Bu yürüyüşte Kur’an; kavramlarıyla tasavvurumuzu, önermeleriyle aklımızı, örnekleriyle şahsiyetimizi ve bütünüyle hayatımızı inşa edecektir.

Bize düşen gayret etmektir. Muvaffak olmak mı? O, Âlemlerin Rabbi Yüce Allah’ın iznine bağlıdır. Wesselamu ’ala menittebe’al – Hüda: Selam olsun Hidayet’e tabi olanlara."

İrtibat Tel: (0212) 531 30 30

Etiketler : #Yeni   #bir   #dergi:   #Kur'ani   #Hayat   
YORUMLAR
  • ahmet kayar   04-12-2010 23:23

    Allah muvaffak eylesin. dergiyi yeni okuyacağım ama yayın ilkelerine bakılırsa tatmin edici görünüyor.bütünü görmeden konuşmamak lazım,Allah sonumuzu hayır eylesin inşalah.!

  • müslüm   15-01-2009 11:34

    Allah Razı olsun gerçekten kuranı okumak ve anlamak kadar güzel hiçbirşey yoktur ve farzdır Okuduğumuzu akletmek ve inanmak , inandığını eyleme dökmek üstünde durulması gereken çok önemli ölçüdür. Dini allaha has kılmakta bu kuranı okumak ve iman etmekle ançak mümkündür.Biz müslümanlar öncelikle ; her ölçüde Allah diyorki demeliyiz Allahtan başka her söz zan ifade eder ve kesinlikle kuranın ışığında deyerlendirilmelidir. Bu yüzden görüşlerinize aynen katılıyorum ve yazılarınızı büyük bir içtenlikle okuyorum ve ALLAH RAZI OLSUN DİYORUM

  • Mehmet Yolkesen   09-07-2008 22:26

    özellikle tasavvufi tefsiri olumlayan bir makalesiyle dergi bizde şüpheler uyandırdı. tasavvuf saplantısı bu ekip için tehlikeli bir hal almaya başladı. tasavvuf, kur'anî hayat ismiyle meşrulaştırılırsa büyük hata olur doğrusu...

  • Salih Gürer   08-07-2008 11:55

    Geniş kavram tasavvuru ve örnek kişiliğiyle bu alandaki önemli bir boşluğu doldurması umuduyla İslamoğlu hocamıza teşekkürler.

  • Orhan Albayrak   07-07-2008 18:20

    HİLAL TV kurulduğu zaman islami ilkeler doğrultusunda yayın yapması öngörülmüştü ve bu konuda bir metin yayınlanmıştı.Neyazıkki tam bir hüsranla sonuçlandı ve tv içerigini kaybetmiş olsada halen yayınını kesintisiz devam ettirmekte.Habertinizdeki 'HAYAL KIRIKLIGI' kelimesi bana bunları hatırlattı.Bende umarımki yeni çıkarılan dergi böyle bir hayal kırıklıgına yol açmaz .

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN