“Yardım Kardeşliği” ekibi ilk yardımları ulaştırdı

Yardım Kardeşliği çağrısıyla bir araya gelen bazı İslami kuruluşlar Van depremi mağdurlarına yönelik yardım çağrısında bulunmuştu. İlkav, Hay-Der, Kalem-Der, İmkander, Akmer, Kur’an Nesli Kültür Merkezi ve Zeynep-Der’in ortaklaşa başlattığı kampanya kapsamında bölgede ilk ziyaretler gerçekleştirildi.

02-11-2011


Hamza Er, deprem bölgesinden bildiriyor...

Yardım Kardeşliği çağrısıyla bir araya gelen bazı İslami kuruluşlar Van depremi mağdurlarına yönelik yardım çağrısında bulunmuştu. İlkav, Hay-Der, Kalem-Der, İmkander, Akmer, Kur’an Nesli Kültür Merkezi ve Zeynep-Der’in ortaklaşa başlattığı kampanya kapsamında bölgede ilk ziyaretler gerçekleştirildi. Mehmet Pamak, Ahmed Kalkan, Hamza Er ve Ankara İLKAV yönetiminden gelen heyet Van merkezi ve Erciş’te bölgeyi gezerek depremin ilk gününden itibaren çalışmalarını sürdüren İslami kurumların yardım merkezlerini ziyaret ettiler. Bölge halkı ile dertleşerek sorunlarını dinleyen heyet, toplanılmış olan Kurban bağışlarını ve nakdi yardımları mağdur ailelere teslim ettiler.

Heyet adına açıklamada bulunan Ahmed Kalkan, İslami duyarlılığı olan kardeşlerimizin ilk günden başlattığı gayretli çalışmaların bölgedeki acıları hafiflettiğini ve bu yaklaşımın kardeşlik bağlarını güçlendirdiğini ifade ederek, rahatsız olan tüm odaklara rağmen Müslümanların bölgeye sahip çıkmalarının çok önemli olduğunu söyledi.

Olayın ilk sıcaklığı ile bölgeye gönderilen bazı malzemelerde yığılma olduğu, ancak çok kısa süre içerisinde bölgede ciddi gıda probleminin yaşanabileceği tespitinde bulunduklarını ifade eden Kalkan, bozulmayan gıda ve çocuk maması ürünlerinin bölgeye kontrollü bir şekilde gönderilmesinin kesintisiz devam etmesinin elzem olduğunu açıkladı.

Bu kapsamda “Yardım Kardeşliği” organizasyonunun mevcut yardımlar ile birlikte gıda yardımlarına ağırlık vereceği ve toplanan yardımların Kurban bayramından sonra ikinci bir ekiple bölgeye gönderileceğinin planlandığı duyuruldu.

Kampanyaya katılan kuruluşlar ve iletişim bilgileri şöyle:

Hay-Der: Fatih/İSTANBUL

Tel: 0212 491 07 44

[email protected]

Kur'an Nesli Kültür Merkezi: Şirinevler/İSTANBUL

Tel: 0536 481 97 06

[email protected]

İmkan-Der: Fatih/İSTANBUL

Tel: 0212 488 66 06

[email protected]

Kalem-Der: Ümraniye/İSTANBUL

Tel: 0216 520 25 80

[email protected] 

Akmer: Armutlu/SARIYER

Tel: 0530 820 88 98

[email protected]

İlkav: ANKARA

Tel: 0312 229 79 76

[email protected]

Zeynep-Der: İzmit / Kocaeli

www.zeynepder.org

Etiketler : #Yardım   #Kardeşliği   #ekibi   #ilk   #yardımları   #ulaştırdı   
YORUMLAR
  • POLAT   10-11-2011 13:13

    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM İLKAV ve diğer kardeş kuruluşlarla beraberinde güzel bir dayanışma örneğini ortaya koymuşlardır.Gerektiği yerde ve zamanda beraberliğin neleri başaracağı görülmüş, ve takdirlerle karşılanmıştır. Bizlere verilen bu vazifeyi gereği gibi yerine getirmeğe çalıştığımız kanaatindeyiz. Gerçekten mağdur olanları öne almamız işin ciddiyetini daha da belirgin hale getirmiştir. Depremlerin insanlara ikazları,hatırlatmaları yanında bir rahmet olarak anlamaları halinde, onların ufuklarını daha da açacağı, bakış acılarına yeni bir ivme kazandıracağı aşikardır. Düşünüp tefekkür ettikleri zaman. Başka yerlerde başka manalarda oyalanmak, kendini görmemezliğe mahkum etmekten başka bir şey değildir. Orada kardeşliği terennüme etmek, ırkı boyutlardan kurtularak, yeniden akletme melekesini kazanıp vahyin aydınlığına koşmayı becerebilmektir.Kardeşliğimiz böyle zamanlarda daha belirgin hale gelirken, geniş zamanlarda da kardeşliğin daha sık hale gelmesi gerektiği dersi de alınmalıdır. Alınacak ders Allah’ın hakimiyetinin her yerde olduğuna iman ederek, zalimlerin safına asla yer almamaktır. Yoksa, maruf görevini kimler yüklenecektir.Bu yardım kervanına ,iştirak eden bütün mümin kardeşlerimin amellerini ve niyetlerini, sıratımustakim üzere daim kılsın Allahım.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN