Vuslat'tan "Kurban" dosyası

Aylık düşünce ve kültür dergisi Vuslat 101. sayısında Kurban ibadetinin temel iki yönünü gündemine alarak soruyor : İbrahim İsmail’i Adadı, Sen Allah’a Ne Adadın?

07-11-2009


Aylık düşünce ve kültür dergisi Vuslat 101. sayısında Kurban ibadetinin temel iki yönünü gündemine alarak soruyor : İbrahim İsmail’i Adadı, Sen Allah’a Ne Adadın?  İbrahim’i sadakat ve İsmail’i Teslimiyetin yoğun bir şekilde işlendiği dergide konuyla ilgili olarak H.Kerim Ece, Ahmed Kalkan, Ali Öner ve Ahmet Ulucak’ın birer makalesi yer almakta…
 
IMF ve Dünya bankasının İstanbul’da gerçekleştirdiği toplantıya ilişkin eleştirel yaklaşımların bulunduğu dergide, Bakara suresinin 278 ve 279. ayetlerinin altı çizilerek, Allah ve Rasulüne harp açmış olan faizcilerin kurumsal temsilcilerinin İstanbul ziyaretine Müslümanların neden tepkisiz kaldığı sorgulanıyor. Egemen küresel sömürü düzeninin sistemini kuran ve işleten sermayedarlara hak ettikleri tepkiyi göstermesi gerekenin Müslümanlar olduğunun hatırlatması yapılıyor.
 
Köşe bucak gizli şekilde gerçekleştirilen kumar oyunlarına karşı olan kampanyalarla ilgili de tespitlerin yer aldığı Vuslat dergisinin Kasım sayısında, “kumar gelirini sadece ben yönlendiririm ve bu gelir sadece benim havuzuma akmalı.” devlet anlayışı eleştirilerek, “Yasadışı bahse son, Türkiye kazansın” pankartıyla sahaya çıkan Futbol kulüpleri, formalarındaki içki reklamlarından sonra kumara verdikleri resmi destekten dolayı ifşa ediliyor. “Ey iman edenler, içki, kumar, dikili taşlar ve fal okları ancak şeytanın işlerinden olan pisliklerdir. Öyleyse bun(lar)dan kaçının; umulur ki kurtuluşa erersiniz.”  (5/Maide 90) ayetiyle şeytanın pislikleri olarak gösterilen ve haram kılınan bu şeytani amele sahip çıkan ve bunun gelirinin tek sahibi olmayı amaçlayan anlayışın açık bir cahiliye sistemi olduğunun görülmesi gerektiği vurgulanarak reddinin zorunluluğu üzerine hatırlatmalarda bulunuluyor.
 
Vuslat dergisi, geçtiğimiz ay 100. sayısına ulaşması vesilesiyle gerçekleştirdiği etkinlik ve kampanyalara destek veren tüm okurlarına ve dostlarına teşekkür ederek, sempozyumun geniş bir özetine de dergi sayfalarında yer veriyor.

 Vuslat Dergisi İrtibat : 0 216 612 78 22

www.vuslatdergisi.com

Etiketler : #Vuslat'tan   #Kurban   #dosyası   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN