Vuslat, "Lâ" diyor

Aylık eğitim ve siyaset dergisi Vuslat, Şubat sayısında şirkten tam bir kopuşu ifade eden "Lâ" akidesini gündemleştiriyor.

08-02-2010


İslam ve Hayat

Aylık eğitim ve siyaset dergisi Vuslat, Şubat sayısında şirkten tam bir kopuşu ifade eden "Lâ" akidesini gündemleştiriyor. Dergide konuyla ilgili olarak "İman bir zirveyse bu zirveye ulaşabilmenin ilk basamağıdır “LA”… Bu zirveye doğru yola çıkmışsanız, hayatı çepeçevre kuşatmış olan tüm cahili unsurları, zalim idareleri, ilkel ve modern putperestlikleri reddetmeden yolunuza devam edemezsiniz. Bu engelleri kalbinden, zihninden sökemeyenler, imanın hem dünyevi, hem de uhrevi nimetlerinden istifade edemezler" yorumu yapılıyor. 

Dergide ayrıca Şubat ayının "Şehitler ayı" niteliğine dikkat çekiliyor ve "Şubat ayı şehitler ayıdır. Tevhid ve Adaletin şahitliğini yapan nurlu yüzlerin, Şehit gibi bir hayatı şehitçe sonlandırabildikleri ay olmuştur Şubat ayı… İmam Hasan el-Benna, Malcolm X, Abbas Musevi, İskilipli Atıf Hoca, Şeyh Es'ad Erbilli, Metin Yüksel ve niceleri hep bu ayın şehitleridir…Şehitlerimizi Rahmetle anıyor, Şehitçe bir hayatı yaşayıp, şehitçe bir sona ulaşmayı Rabbimizden niyaz ediyoruz…" ifadelerine yer veriliyor.

Filistin'e Özgürlük Konvoyu, Haiti depremi ve Hama katliamının yıldönümü Vuslat'ın diğer dosya konularını oluşturuyor.

Etiketler : #Vuslat   #   #Lâ   #diyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN