Vuslat'ın konusu okuma eylemi

Aylık eğitim ve kültür dergisi olan Vuslat'ın, Mart sayısı çıktı. Dergi bu ay İslam'ın ilk emri olan "okuma" eylemini ele alıyor. "Fikri olmak, farklı olmak, farkında olmaktır" üst başlığı ve "Okumak" manşetiyle çıkan Vuslat dergisi neyin, nasıl, niçin okunması gerektiğini sorguluyor.

04-03-2010


Aylık Eğitim ve Kültür Dergisi olan Vuslat Dergisi Mart sayısı çıktı. Dergi bu ay İslam'ın ilk emri olan "okuma" eylemini ele alıyor. "Fikri olmak, farklı olmak, farkında olmaktır" üst başlığı ve "Okumak" manşetiyle çıkan Vuslat dergisi neyin, nasıl, niçin okunması gerektiğini sorguluyor.

Vuslat dergisi bu amaçla Çıra yayınevi, Ekin yayınevi ve Buruç yayınevi ile görüşerek günümüzdeki okuyucu profilini ve nelerin okunması gerektiğini irdeledi. Ayrıca okumakla alakalı Ahmed Kalkan kişinin okuduğu kitabın karakter oluşumunda ve inançta yapacağı etkilere vurgu yaparken, Hüseyin Kerim Ece okumamız için 3 tane kitabı bizlere tanıtıyor. Ahmet Turgut Ulucak ise öncü insanların mücadelelerinde daha ileri mesafe kat etmelerinde okumanın verdiği faydalara dikkat çekiyor.

Atasoy Müftüoğlu Müslümanların nostaljide yaşayarak günümüzde yaşadığımız problemlere değinerek bundan kurtulmak gerektiğini çözüm önerilerini anlatıyor. Derginin yazarlarından Aydın Talay ise sadakanın İslam'ın bir emri olduğuna vurgu yaparak unutulan sadaka kültürünün geçmişte nasıl canlı bir şekilde yaşatıldığını bunun aksine günümüzde insanları sadaka vermekten uzaklaştırmak için oynanan oyunları anlatıyor. Ortadoğu'da ve özelikle Filistin'de Mahmut Abbas ve ekibinin yaptığı yolsuzlukları ve ahlaksızlıkları Ahmet Varol yazdığı yazıyla gözler önüne seriyor

Süleyman Gülek, Abdullah Dâ'i, Mahmut Celal Özmen ve Sevim Karagöz'ün bir birinden ilginç yazıları bulunuyor

Vuslat dergisi son sayfasında ise her zamanki gibi okurlarından gelen mektuplara yer veriyor.

Etiketler : #Vuslat'ın   #konusu okuma   #eylemi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN