
Tevbe samîmi olursa kabule şâyan olur
Nasihat sözcüğüyle ilgili olan nasuh; halislik ve sâfîlik anlamı taşıdığı gibi, söküğü dikmek, yırtığı yamamak suretiyle onarmak anlamlarına da gelir. Yani mübâlağa kalıbından olan nasuh, çok ıslah edici, hiçbir kir bırakmayıcı ve hiçbir gedik-yırtık bırakmayacak şekilde onarıcı demektir. Tevbe-i nasuh da, günahtan kalpte bir karaltı bırakmayacak şekilde hem kalbi temizleme hem de günahın kalpte açtığı yarayı tedavi etme, imanda meydana getirdiği açığı kapama olmaktadır.
13-01-2021

Nasihat sözcüğüyle ilgili olan nasuh; halislik ve sâfîlik anlamı taşıdığı gibi, söküğü dikmek, yırtığı yamamak suretiyle onarmak anlamlarına da gelir. Yani mübâlağa kalıbından olan nasuh, çok ıslah edici, hiçbir kir bırakmayıcı ve hiçbir gedik-yırtık bırakmayacak şekilde onarıcı demektir.
Tevbe-i nasuh da, günahtan kalpte bir karaltı bırakmayacak şekilde hem kalbi temizleme hem de günahın kalpte açtığı yarayı tedavi etme, imanda meydana getirdiği açığı kapama olmaktadır. Bu bakımdan, tevbe günahın izini giderdiği için bir hadis-i şerifte de; “Tevbe eden hiç günah işlememiş gibidir” buyurulmuştur. (İbn-i Mâce, Zühd, 30)
15 TEMMUZ ANLATILARI ÇERÇEVESİNDE "İSLAMİ" ÇEVRELERE DAİR DEĞERLENDİRME
HİCRET, CAHİLİYEDEN AKİDEVİ HİCRETLE BAŞLAR
Tekfir -II. Bölüm- (VİDEO)
Geçmişten Günümüze Büyük Bir Yanılgı: Bedelsiz Cennet
Tekfir Konusu -1. Bölüm- (VİDEO)
23 NİSAN VE GÜNDELİKÇİ DİN TERCİHLERİ
Kemiyet mi, keyfiyet mi?
Yağsız Süt, Namazsız, Tesettürsüz Ve Ahkâmsız İslam (!)
Makaleler
Hava Durumu