Sakarya'da başörtüsü direnişi 6. yılında!

Sakarya'daki başörtüsü direnişi 6. yılına girerken, 262. eylemde mücadele kararlılığının ilk günkü kadar güçlü olduğu ifade edildi

20-09-2010


İslam ve Hayat

Sakarya Başörtüsü Platformu’nun 6 yıl önce Kocaeli’de 20 haftasına giren başörtüsüne özgürlük eylemlerine paralel olarak yapmaya başladığı “başörtüsü direnişi” ilk günkü kararlılıkla devam ediyor. 262 haftadır, yasağın unutulmasına müsade etmeyen, dünyanın her neresinde olursa olsun her türlü haksızlığa ve zulme şahitlik yapan ve Müslümanca bir direniş siyasetinin inşası için meydanları bir okula çeviren başörtüsü platformu, bugün Sakarya Adalet Girişimi’nin ortak bir kamusal direniş alanı olarak öncü bir örneklik sergiliyor.

SAGİR Başörtüsü Platformu, direnişinde 6. yılına girerken, platform adına 262. eylem metnini Sakarya Dayanışma Derneği’nden Kadrican Mendi okudu.

Mendi, eylemlerin 6. yılına girişiyle olarak “17 eylül 2005 tarihinde 10-15 civarında arkadaşımızla inananların üzerine çöken o derin sessizliği yırtabilmek,bir nebze olsun Rabbimizin bize yüklediği yaşadığı ana şahitlik görevini ifa edebilmek kasdı ve arzusuyla kesintisiz başörtüsü zulmüne karşı kesintisiz direniş kararı aldığımız kamuoyuna deklare etmiştik.

O tarihten beri başörtüsü direnişi 11 ile yayıldı ve tüm olumsuz koşullara rağmen sizlerin desteğiyle sözünün arkasında durdu.

Evet bugün Başörtüsü Direnişinin beşinci yılını geride bırakmış bulunuyoruz.

Yasakların sona erdirilmesinde bir arpa boyu yol alabildik belki ama en önemlisi yenilsek bile teslim olmayacağımızı dosta düşmana göstermiş olduk.

Bu gururu bizleri hiç yalnız bırakmayan,sesimize ses sözümüze söz katan tüm kardeşlerimiz ve duyarlı Sakarya halkıyla paylaşıyoruz.” dedi.

(Kaynak: Platform Haber)

 

Etiketler : #Sakarya'da   #başörtüsü   #direnişi   #6.   #yılında!   
YORUMLAR
  • beytullah emrah   20-09-2010 21:44

    dile kolay, 6 yıl geçmiş. tam 262 hafta. bıkmadan, usanmadan, yılmadan... akıntıya karşı kürek çekerek. herkesin unutmayı tercih ettiği, dile getirmenin dahi yorgunluğunu yaşadığı bir vasatta, sakarya'da ve türkiye'nin diğer şehirlerinde başörtüsü direnişinin devam etmesi müslüman mahallesi adına umut vericidir. bu tür pratiklerin, zaman içinde türkiye'deki siyasal islami muhalefetin inşasına mütevazı katkılar olarak şahitlik tarihimizdeki hakettiği önemli yeri alacağı kanaatindeyim... 5 yıldır bu direnişe öncülük edenler arasında yer alan sakaryalı kardeşlerimize tebrikler! Allah yardımcıları olsun, yardımcımız...

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN