SAGİR Azerbaycan'ı protesto etti

Sakarya Adalet Girişimi 276. hafta eyleminde Azerbaycan’da başlayan yasağı protesto ederken, Türkiye’de de sorunun sürdüğünü ifade etti. Eylemde ayrıca Mavi Marmara saldırısının hesabının daha sorulmadığı hatırlatıldı

25-12-2010


Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu 276. hafta basın açıklamasını geride bıraktı. Her Cumartesi, saat 12.30’da Bulvar AKM önünde yapılan eylemlerde bu hafta basın açıklamasını platform adına Vahdet Vakfı Sakarya Temsilciliği’nden Metin Şanalmış okudu. Azerbaycan’da başlayan başörtüsü yasağa karşı harekete geçen ve bu sebeple bazıları gözaltına da alınan Müslüman kanaat önderlerinin çağrısına destek vererek İngilizce ve Türkçe “Başörtüsü yasağına hayır!” yazılı dövizleri taşınan eylemde, Metin Şanalmış sorunun Türkiye’de de devam ettiğine dikkat çekti.

“Kızlarımızın mağdur olmamaları için eğitim yönünden mutlaka acilen köklü çözümler üretilmeli, bu sorun, hukuki zeminlerde güvence altına alınmalıdır. Zira kimi üniversite ve fakültelerde başörtüsü sebebiyle hâlâ rencide edilen, hakaret uğrayan, öğrenimi engellenen çocuklarımız var.” dedi.

ÖZGÜRLÜKLER PARÇALANAMAZ

SAGİR adına açıklamayı okuyan Metin Şanalmış, konuyla ilgili şunları söyledi: Başörtüsü ile ilgili düzenlemeler yapılırken, insanımızın özgürlükleri kısıtlanmamalıdır. “Kamusal alan,” “Hizmet veren, hizmet alan gibi hukuki olmayan kavramlarla eğitim ve çalışma hakkı engellene başörtülü kızlarımıza, şimdi de bir polemik tartışma ile üniversite öncesi başörtüsü tartışması çıkartılmıştır. Özgürlüklerde pazarlık söz konusu olamaz. Üniversite öncesi, üniversite hayatı ve mezun olduktan sonra hizmet alanlarında çalışma, inanç ve ifade özgürlüğünden yararlanma herkesin hakkıdır. Görev ve yükümlülüklerini yerine getiren herkes, bu haklarını da kullanabilmelidir. Onun için “Bölünmüş, parçalanmış özgürlüklere hayır diyoruz… Tüm yasakçı zihniyetlere hayır diyor; inanç, düşünce ve ifade özgürlüklerinin önündeki tüm engellerin kaldırılması yönündeki taleplerimizi kamuoyu önünde yineliyoruz.”

MAVİ MARMARA’YA HOŞ GELDİN

Basın açıklamasında Metin Şanalmış, Türkiye’de vesayet sisteminin kalıcı olmasını isteyenlerin bulunduğuna dikkat çekerken, basın açıklamasının sonunda Mavi Marmara’ya yönelik saldırıyı hatırlatarak “İsrail asla göz ardı edilmemeli, Mavi Marmara Gemisi saldırısının hesabı mutlaka sorulmalı ve İsrail ile olan ilişkiler tekrar masaya yatırılmalı ve gerekirse tüm anlaşmalar iptal edilmelidir. Bu vesile ile Mavi Marmara gemimize ‘Hoş geldin’ diyoruz. Şehitlerimizi tekrar rahmetle anıyoruz.” dedi.


Etiketler : #SAGİR   #Azerbaycan'ı   #protesto   #etti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN