Özbekistan konferansında, tağut Kerimov'un zulümleri anlatıldı

Özbekler Birliği tarafından düzenlenen "Uluslararası Özbekistan Konferansı" Ali Emiri Kültür merkezinde gerçekleştirildi.

26-04-2012


Özbekler Birliği tarafından düzenlenen Uluslararası Özbekistan Konferansı Ali Emiri Kültür merkezinde gerçekleştirildi.

Özbekistan'da Tağut Kerimov'un yaptığı zulümlere dikkatleri çekmek için düzelenen konferansta Köklü Değişim Dergisi yazarlarından Araştırmacı Yazar Mahmut Kar da bir konuşma yaptı.

Özbekistan Halk Hareketi Türkiye Başkanı Prof. Dr. Alibey Yolyahşi’nin açılış konuşması ile başlayan programda Özbekistan'daki zulmün anlatıldığı birde sinevizyon filmi gösterildi.

Genel olarak katılımcıların Özbekistan'daki despot rejimin Müslümanlara yaptıkları zulümleri anlattılar. İslami siyasi mahkumlara yapılan işkence ve ölümlerden dünya kamuoyunun haberinin olduğu, ancak bu konuya sessiz kalındığının üzeri vurgulandı.

Mazlum-Der adına konuşan Av. Arife Gökkaya, Özgür-Der adına Konuşan Rıdvan Kaya ve İmkan-Der adına konuşan Murat Özer, Özbekistan'da yaşanan zulüm ve işkencelerden Türkiye Devleti dahil tüm dünyanın haberdar olduğunu ancak sessiz kaldıklarını söylediler. Özellikle Özbekistan'da İslam Kerimov tarafından ülkede faaliyet gösteren Hizb-ut Tahrir aktivistlerine yönelik yaptıkları haksız tutuklamaları, yargılamaları ve işkence ile gelen ölümleri dile getiren konuşmacılar bu haksız yargılamaların sadece Özbekistan'da değil, Türkiye'de de devam ettiğini ifade ettiler.

Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak Özbekistan'daki Türk işadamlarına yönelik haksız yargılama ve zarara uğratılmaları ile ilgili ve Özbekistan'daki zulüm ve işkenceler ile ilgili konuşmaların yapılmasının ardından çözüm olarak şunu söyledi: “Dünya iletişim çağına erişmiş bir dünya dolayısıyla yılmayacağız ve özgürlüklerin ve hürriyetin önünü açmak için girişimlerimizi devam ettirmeliyiz ve ettireceğiz.”

Asder Başkanı Adnan Tanrıverdi ise konuşmasında çözüm olarak İslam ülkelerinin ortak bir Konfederasyon sistemi oluşturmaları önerisi üzerinde konuşma yaptı.

Mahmut Kar konuşmasına sorunun teşhisinden başlamanın gerekli olduğunu, eğer sorun doğru teşhis edilemez ise çözümünde sahih, doğru bir çözüm olmayacağını vugulayarak başladı. Kar, Özbekistan ve diğer tüm islam beldelerindeki sorunun İslam’a olan düşmanlık sorunu olduğunu, Müslümanlarının başsızlığının ve hedefsizliğinin getirdiği bir sorun olduğunu söyledi ve sorunu şöyle özetledi. “Müslümanları kendi topraklarında, kendi evlerinde koruyacak bir koruyucu kalkan olmadığı için Müslümanlar son yüzyıldır kendi toprakklarında Kominizmin, Despotizmin, kapitalizmin, liberalizmin ve demokrasinin misafiri konumunda yaşamaktalar. Dolayısıyla sorunumuzun çözümünü yine bizim kaynaklarımız da aramamız gereklidir. Bu konferansın ismine dahi eklenmiş olan demokratik çözüm arayışları bizim sorunlarımızı çözmeyecektir. Çünkü zulüm sadece kan ve işkence ile yapılan şeylerden ibaret değildir. Allah’ın indirdiği dinin hayatımızdan uzaklaştırılması ve vahyin hayatımıza tatbik edilmemesi de aynen insanlık için bir zulümdür. Bu sebeple bizler müslümanlar olarak islam topraklarındaki sorunun kapitalizm sorunu olduğunu iyi teşhis etmeliyiz ve bu sorundan çıkış yolunu batının bize değer olarak sunduğu demokraside aramamalıyız.”

Kar, Özbekistadaki despot Kerimov rejiminin Hizb-ut Tahrir gençlerine ve samimi dava adamlarına yönelik uyguladığı işkence ve zulümlerin şimdiye kadar kulakların duymadığı ve gözlerin görmediği zulümler olduğunu ve bunun tek sebebinin İslam’a olan düşmanlık olduğunu vurguladıktan sonra Ortadoğuda ki islami uyanışın OrtaAsya yada er geç ulaşacağını ve bu topraklardaki islami uyanışın islamın hakimiyeti ile sonuçlanacağını" ifade etti.

Mahmut Kar, konuşmasının sonunda İslam Kerimov nezdinde tüm gayri islami yönetim ve zalim yöneticilere şöyle seslendi: “Ey Zalimler ümmetin elleri size öyle uzanacak ki rüyalarınızdan dahi bu korku ile irkilerek uyanacaksınz.”

Konferansın sonunda Özgür Özbekistan Platformunun oluşturulduğu ve birçok kuruluşun destek verdiği bu platforma başkan olarak Burhan Kavuncu'nun seçildiği duyurusu yapıldı.

Etiketler : #Özbekistan   #konferansında   #   #tağut   #Kerimov'un   #zulümleri   #anlatıldı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN