Mehmet Pamak: Rabbimiz hepimize Ali kardeşimiz misali bir hayat ile kendisine dönmeyi nasip etsin

İLKAV kurucusu Mehmet Pamak, vakfın emektarı, kıymetli müslüman Ali Bıyık'ın vefatı üzerine bir açıklama yayınladı. Pamak'ın, müslümanlara önemli hatırlatma ve tavsiyelerde de bulunduğu mesajını okuyucularımızla paylaşıyoruz:

05-12-2020


İLKAV kurucusu Mehmet Pamak, vakfın emektarı, kıymetli müslüman Ali Bıyık'ın vefatı üzerine bir açıklama yayınladı. Pamak mesajında, "Rabbimiz hepimize şu kısacık dünyada Ali kardeşimiz misali kendi yolunda hizmet ve fedakarlıklarla dolu müslim bir hayat yaşayıp müslim olarak kendisine dönmeyi nasip etsin" ifadelerini kullandı.  
 
Mehmet Pamak'ın, müslümanlara önemli hatırlatma ve tavsiyelerde de bulunduğu mesajını okuyucularımızla paylaşıyoruz:
 
Selamun aleyküm değerli kardeşlerim,
 
Vakfımızın emektarı değerli kardeşimiz Ali Bıyık'ın vefatı münasebetiyle yayınladığımız taziye mesajımıza karşı duyarlılık gösterip dönüş yaparak rahmet ve mağfiret duasında bulunan kardeşlerimiz elhamdulillah çok sayıda olunca tek tek teşekkür etmek yerine topluca teşekkür etmek üzere bu mesajı paylaşıyorum. 
 
Allah hepinizden razı olsun ve ecrinizi kat kat versin inşaAllah. Rabbim kardeşimiz için yaptığınız dualarınızı kabul buyursun ve bu salgın sürecinde sizleri de muhafaza eylesin inşaAllah. 
 
Rabbimiz hepimize şu kısacık dünyada Ali kardeşimiz misali kendi yolunda hizmet ve fedakarlıklarla dolu müslim bir hayat yaşayıp müslim olarak kendisine dönmeyi nasip etsin. 
 
Bu vesileyle bazı kardeşlerimizin kovid sebebiyle şu an hastanede yattıklarını bazılarının elhamdulillah bu hastalığı gecirip atlattıklarını da öğrenmiş oldum. Hepimiz,  oğlum da dahil şu anda hastahanede tedavi gören hasta kardeşlerimize dua edelim, Rabbim hepsine şifa versin ve sağlıklarına kavuştursun inşaAllah. Hastalığı atlatan kardeşlerimize de geçmiş olsun diyor ve hepimizi gerek bu salgından gerekse başka hastalıklardan muhafaza etmesi için Rabbimize dua ediyorum.
 
 
Değerli kardeşlerim,
 
Bildiğiniz üzere, İslâmî duyarlılıkların çok zayıfladığı ve Allah yolunda mücadele ve fedakarlıkların azalıp savrulma ve dağılmaların çok arttığı, yozlaşma ve sekülerleşmenin zirve yaptığı ve bu sebeple, karanlıklardan aydınlığa çıkaracak Allah'ın kurtarıcı mesajını insanlara ulaştırmak sorumluluğumuzun daha da büyüdüğü bir süreçten gecmekte idik. 
 
Tam bu sıkıntılı süreçte bir de yeni bir imtihan olarak bu Kovid salgınının devereye girmesi, hem işimizi daha zorlaştırmış hem de yükümüzü ve sorumluluğumuzu daha da arttırmış bulunmaktadır. 
 
Bu süreçte, bir yandan hem kendimizi hem de başkalarının hukukunu koruyacak sağlık tedbirlerine uymalı ve ardından dua ve niyazlarımızla Rabbimize sığınmalıyız.
 
Evlere kapanma ve toplu çalışmalara ara verme sürecini, on-line sohbetleri ve sosyal medyayı Hak davamız için en verimli biçimde kullanıp Allah'ı razı edecek amellerle doldurmalıyız. 
 
Bu bağlamda, Kur'an sünnet eksenli İslâmî okumalarımızı arttırmalı, okuduklarımızı ve yazdıklarımızı, internet ortamını kullanıp en yakınlarımızdan başlayarak daha çok insanla paylaşmaya ve herkese ulaştırmaya çalışmalıyız. 
 
Akrabalarımızla irtibatı hiç değilse telefon ve toplu internet görüşmelerini iyi kullanarak sürdürmeli, gerek onlarla gerekse ders gruplarımızla on-line dersler ve sohbetler yapmaya ve bu anlamda iletişimin kesilmemesine önem vermeliyiz. 
 
Allah kendisinden razı olsun ve rahmetiyle muamele eylesin Ali Bıyık kardeşimizin yüreğimizi yakan çok genç yaştaki vefatı bizleri ölüm üzerinde bir daha düşündürmelidir. Takdir-i ilahînin genç yaşlı ayırmadan her an tecelli etmesinin mümkün olduğu üzerinde bir daha düşünüp ölüm ve hesab bilincini diri tutarak ahiretin tarlası olduğu bilnciyle, kısacık ve her an bitebilecek bu dünya hayatımızı Rabbimizi razı edecek ameller üreterek ibadet kılmaya çalışmalıyız. İşte bu amaçla ve kulluk bilinciyle, sürekli bir seferberlik ruhu ile hareket etmeliyiz. 
 
Ölüm gelip çattığında "keşke yapmasaydım ya da keşke şunları şunları yapsaydım" diye beyhude pişmanlıklar yaşamak konumuna düşmeyecek, tam tersine ölüm anında hayatımız güzümüzün önünden geçtiğinde "elhamdulillah, iyi ki yapmışım" diye mutlu olacağımız işlere yoğunlaşmalıyız. 
 
Ahirette ise, amelleriniz gösterildiğinde "keşke toprak olsaydım, keşke Kur'an ve Rasûlün yolunda olsaydım" misali fayda vermez kahredici pişmanlıklar yaşamak konumuna düşmek yerine, "amel defteri sağdan verilip sevinçle yüzü gülen" müslümanlardan olma sonucuna ulaştıracak bir hayat yaşamaya çalışalım. 
 
Bu sebeple, asla boş durmayalım, bu salgın sürecini de kitap okuma ve on-line faaliyetlerle değerlendirelim, sürekli bir cehd ve gayret göstererek Allah'ı razı edecek amellerle ölüme ve ahirete hazırlanma seferberliği içinde olalım inşaAllah. Rabbimiz, bu yolda yar ve yardımcımız olsun ve hepimizi muhafaza eylesin ve sırat-ı müstakim üzere ayaklarımızı sabit kılsın.

Etiketler : #Mehmet   #Pamak:   #Rabbimiz   #hepimize   #Ali   #kardeşimiz   #misali   #bir   #hayat   #ile   #kendisine   #dönmeyi   #nasip   #etsin   
YORUMLAR
  • Rıdvan dinçer   06-12-2020 15:21

    İnne lilleh ve İnne ileyhi raciún. Hüznümüz ile .... Alamlerin Rabbine hamd ederiz. Allah'ım Ali kardeşimizi aramızdan aldın. Sana doğru yol almak bizler için en büyük mutluluktur. Lakin korkuyoruz ! Lütfun ve ikramın karşısında sana layık olmada zayıfız. Fakiriz senden razı dileriz. Ali kardeşimiz bir yönüyle; Bir kardeşi ile karşılaştıgında içtenligi,Sevecen yüz ifadesi ve samimiyeti ve musafahası ile sanki yıllarca birlikte yol almışçasına muhabbetle senin rızan için karşılayan Ali kardesimizden razıyım. Rabbim Sende ondan razı ol. Haşrettiginde korkular kalbinden alınmış ve meleklerin selém diye karşıladığı kulların arasına kat. Allah'ım hesabını kolay kıl ,günahlarını ört, onu bağışla Mujdelenmiş kullarına kat.

  • Ömer Faruk Arslan   06-12-2020 10:58

    Mehmed abiden Allah (svt) razı olsun. Ali abimize Allah rahmet eylesin.

  • Deniz Kılınç   06-12-2020 06:29

    Allah(CC)razı olsun Rabbim rahmetiyle muamele eylesin

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN