

"hayat" Arama Sonuçları

Kur'an Nesli İlim Merkezi'nde Ahmed Kalkan'la "Ahlak Dersleri"nin üçüncüsü 27 Aralık 2015 tarihinde "Müslümanın Günlük Hayatında Ahlak İlkeleri" konusuyla gerçekleştirilmişti. Merhum hocamızın konferansını faydalı olacağı düşüncesiyle yeniden paylaşıyoruz:

Dün gece sabahın ilk saatlerinde Afganistan’ın doğusunda, Pakistan sınırındaki vilayetleri vuran deprem nedeniyle şu ana kadar 1000’den fazla kişinin hayatını kaybettiği, yüzlerce kişinin ise yaralandığı bildirildi.

Allah Teala müminler hayatlarına tatbik etsinler diye Kur’an ahkamını indirmiştir. Fakat Kur’an bizde sadece okuyup sevap kazanmak içindir. Mezarlığın iriş kapısında Allah’ın ayeti yazılır fakat okullarımız Allah’ın adıyla açılmaz ve kapanmaz. Öğrencilerimiz derslerine Allah’ın adıyla başlamazlar. Herhangi bir monarkın adı Allah’ın adıyla yer değiştirmiştir.

Nebîlerin mücadele yöntemleriyle yeniden hayata dönebiliriz. Sadece kendi nefislerimiz için yaşamadığımızı, bütün insanlığa karşı -karınca kararınca- bir sorumluluğumuz olduğunu düşünmekle başlayabiliriz işimize…

Şefaat hayata nebilerin izince müdahale etme ve yönlendirme çabalarının tümüdür desek abartı olmaz sanırım, çünkü her hamle kulun hem dünyasını hasen/güzel, hem ahiretini hasen/güzel kılma çabasıdır.

Bütün yol, yöntem ve vasıtalarla hayattan men ettikleri İslam'ın yerine laikliği ikame edenlerin niyetleri -Bebek’teki mücrimlerin çıplaklığı misali- bütün çıplaklığı ile hala tebarüz etmediyse, bunun artık kalplerin mühürlenmesi, gözlerin perdelenmesi ve kulaklara ağırlık vurulmasından başka bir izahı yoktur. Laiklik Allah'ın günah saydığı, haram kıldığı bütün cürümler için alan açmakta, korumalık yapmakta, haramı teşvik etmektedir.

‘Ne yapmalı?’ sorusu bizde bilmecburiye iki ana mefhumu aklımıza getirmekte, büyük bir hızla zihnimizi teyakkuza geçirmektedir. Bu iki mefhumdan biri Kur’an diğeri de Rasulullah Muhammed (sav)’in bu aziz Kitabı yaşayan bir hayata dönüştürmesi demek olan sünnetidir.

Kur’ân’ı Kerîm bizi eğitiyor ve bize insanlığımızı öğretiyor. Ahlâkın îmanla, tevhidle olan ilişkisi hayatın her alanında açık ve net olarak görülür. Kur’ân âyetleri, bir iç olgunlaşma imkânı sağladığı gibi hitap ettiği insana topyekûn yaşam tarzı telkininde bulunur. Kişi ahlâkının hayatla ilişki düzeyi, Kur’ân’la ilişkisi kadardır. Kur'ân ahlâkı, ahlâk da hayatı inşâ eder.

Maalesef mevcut laik düzen ve onun tebaası olmayı kabullenmiş halk açısından ezana biçilen konum, ezan minarelerden günde beş defa okunsun, fakat onun şiarları bizim hayatımızı belirlemesin, ülkedeki egemen nizam haline gelmesin şeklindedir.

Dini Allah'a has kılmak, müminlere özgü bir iştir. Allah'a has kılınan din, hayata müdahale eden dindir. Şu haram şu da helaldir; şunlar Allah'ın hudududur. Sakın Allah'ın hududunu aşmayın, zulüm işlemiş olursunuz diyebilmektir. İnsanlara Allah'ın ahkamını hatırlatmaktır.

Ümmet coğrafyasının emperyalistlerin, siyonistlerin ve yerel işbirlikçilerinin işgalinden kurtuluşu ve mazlum Müslümanların özgürlüğü için, 23 Nisan Cumartesiyi 24 Nisa Pazara bağlayan gece 03.30'da, sahur vakti Rabbimize hep birlikte niyaz ediyoruz. "Kur'an'daki Dualar ve Hayatımızdaki Yeri" kitabının yazarı Yalçın İçyer hocanın Almanya'dan canlı yayınla katılacağı dua programına ilginizi bekliyoruz.

İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı-İLKAV´ın gönüllülerinin katkılarıyla Filistin/Gazze´de temel atma aşamasına gelerek projemizin gerçekleşmesinin başlagıcında olan GAZZE UMUT KÖPRÜSÜ ENGELLİLER Okulu´nun yapımı için yapılan yardımlarla bu projenin hayata geçirilmesinin ilk adımı atıldı. İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı-İLKAV'ın gönüllülerinin katkılarıyla Filistin/Gazze'de temel atma aşamasına gelerek projemizin gerçekleşmesinin başlagıcında olan GAZZE UMUT KÖPRÜSÜ ENGELLİLER OKULU'nun yapımı için yapılan yardımlarla bu projenin hayata geçirilmesinin ilk adımı atıldı.

Birleşmiş Milletler (BM) Rusya-Ukrayna savaşında Ukrayna'da en az 1035 sivilin hayatını kaybettiğini, 1650 sivilin yaralandığını, saldırıların ardından 3 milyon 674 bin 952 mültecinin komşu ülkelere geçtiğini bildirdi.

Kur'an Nesli İlim Merkezi'nin "Salı Sohbetleri"nde bu haftaki konu, Şükrü Hüseyinoğlu'nun anlatımıyla "Yâsîn Sûresinden Temel Ölçüler" idi.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Muhyiddin el-Karadaği, Suriye'nin kuzeyindeki kamplarda soğuk hava nedeniyle 15 çocuğun donarak hayatını kaybettiğini söyledi.

Cuma hutbesi: Rabbin Kimdir Sorusuna Cevabımızı Her An Hayatımızla Veriyoruz - Şükrü Hüseyinoğlu - Kur'an Nesli İlim Merkezi - 18 Cemaziyelahir 1443 - 21 Ocak 2021

Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib ilinde etkisini gösteren şiddetli yağış, bölgede çadırlarda yaşayan binlerce sivilinin hayatını olumsuz etkiledi.

Hidayet erleri/Davetçileri artıkça dünyanın / hayatın imarına açılan kapılar bir bir aralanır. Şirkten şükre doğru bir yolculuk...

Modern zamanlar artık Allah'ı hayatın dışına atmanın ve insanı evrenin merkezine yerleştirmenin gayretini güttüğünden dolayı yapılan işlerde bir bereket hasıl olmamaktadır. İnsanın adıyla başlayan her iş artık sonu gelmez kargaşalar, sonu gelmez kavgalar ve dibi görünmeyen uçurumlarla çoğalarak tabiatın, hayvanatın ve insanlığın üzerine üzerine gelmektedir.

Müslüman olduktan sonra Ömer ismini alan Andera Lazaro, İtalyan bir faşistken yaptığı araştırma ve okumalar sonucu İslam’ın hakikat olduğuna iman etmiş. İyi bir kitap kurdu ve ilim aşığı olan İtalyan genç; “İslam bana niçin yaratıldığımı, hayatımdaki gayemin ne olması gerektiğini net bir şekilde açıklıyor. Yeryüzünde neler yapmalıyız ve nasıl yapmalıyız meselesinde de bana yol gösteriyor. Ölümden sonraki hayatla ilgili sorularıma da cevaplar veriyor. Bu sorulara verilen cevaplar Kierkegaard veya Nietzsche gibi yaratılmış insanların verdiği cevaplar değil. Bizzat yaratanın, herkesi ve her şeyi kuşatan Allah’ın verdiği cevaplar.” diyor. Fatih’teki Şekerci Han’da saatler süren sohbetimiz esnasında kendisinden İslam, Batı, Müslümanlar ve mühtedilerle ilgili önemli tespitler dinlediğimiz Ömer’le yaptığımız röportajı ilginize sunuyorum.
Makaleler
Hava Durumu