Mehmet Pamak, Hay-Der'de gündemi değerlendirdi

Mısır’a laik bir sistem kurmalarını tavsiye eden ve “Müslüman biri olarak laik bir devleti yönetiyorum, bunun nasıl bir sakıncası var” diyen Erdoğan’ın bu çıkışına ayetlerle cevap veren Pamak, Ortadoğuya laikliği pazarlamaya çalışan Başbakanın Müslümanları dönüştürme rolüne soyunduğunu belirtti.

01-10-2011


HAY-DER 2011-2012 Eğitim sezonuna farklı eğitim ve kültür programlarıyla başladı.

Türkiye ve dünyada olayların hızlı bir şekilde değiştiği ve geliştiği bir ortamda bu değişimin nasıl okunması gerektiğini, değerlendirmemelerimizin Kuran ve sünnet ekseninde nasıl olması üzerine bir ihtiyacın getirisi olarak, her ayın son Çarşamba akşamı “Mehmet PAMAK’la Yorumluyorum” üst başlığıyla yeni bir veri-yorum, eğitim çalışması yapılmaktadır.

28 Eylül Çarşamba akşamı birincisini gerçekleştirilen programda PAMAK, özellikle İslam coğrafyasında ki gelişmelerin batının yakından takip ettiği, yıllardır diktatör iktidarların özellikle Müslüman halklar üzerinde oluşturduğu baskı ve eziyetlerin, biriken bir tepkiye dönüştüğünü. Batının bu tepkiyi kendi menfaatlerine göre dönüştürmek üzere gayret ettiğini söyledi. Konuşmasında, 28 Şubat sonrası Türkiye’nin ve Arap baharı denilen devrimlerinde bu şekilde okunması gerektiğinin ısrarla altını çizen PAMAK, iktidar olmadan önce AKP yöneticilerinin ABD yetkilileriyle kurdukları ilişkiler ve Arap diktatörlerin düşmesi için yapılan halk ayaklanmalarından yıllar önce, 2005 yılında binlerce insanın yaşadıkları coğrafyalardan batıya götürülüp eğitildiğinin örneklerini verdi.

Taleplerimizin Kur'an ve sünnet ölçüsünde olması gerektiğini, göreceli özgürlük algısıyla bizlerin sistemlere eklenerek demokrasi ve laikliğin meşru ve doğru görmeye itildiğimizin altını çizen hocamız. Bu tarz öğretilerin tevhidle bir alakası olamayacağını, bunun siyasi bir şirke dönüştüğünü söyledi.


Son olarak Mısır’a laik bir sistem kurmalarını tavsiye eden ve “Müslüman biri olarak laik bir devleti yönetiyorum,  bunun nasıl bir sakıncası var” diyen R.T. Erdoğan’ın bu çıkışına ayetlerle cevap veren Pamak, Ortadoğuya laikliği pazarlamaya çalışan Başbakanın Müslümanları dönüştürme rolüne soyunduğunu belirtti.

Mehmet Pamak'la "Yorumluyorum" adlı veri-analiz programı HAY-DER'de her ayın son Çarşamba akşamları yapılacaktır. 

(Haber: Atilla AKSU / İslam ve Hayat)

Etiketler : #Mehmet   #Pamak   #   #HayDer'de   #gündemi   #değerlendirdi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN