Kurban bilinçtir, direniştir, adanış provasıdır

Özgür-Der Sakarya Şubesi, Kurban Bayramı'na ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, Kurban'ın bir bilinç, direniş, dayanışma ve adanış eylemi olduğu vurgulandı.

07-12-2008


İslam ve Hayat

Özgür-Der Sakarya Şubesi, Kurban Bayramı'na ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Kurban'ın bir bilinç, direniş, dayanışma ve adanış eylemi olduğu belirtilen açıklamada "Bizler kurbanlarımızın ne etlerinin ve ne de kanlarının Allah'a ulaşamayacağını ve fakat takvamızın mutlaka değer göreceğini anlamalıyız." denildi. Açıklamada şu önemli vuregulara yer verildi:

"Sürekli tüketmenin, azgınlığın, çıkarcılığın, ahlaksızlığın ve fahşanın örgütlenip, insanlara  açlık ve işsizlik korkusu ile boş ve anlamsız kaygıların dayatıldığı bir zamanda bir Kurban Bayramı'nı daha idrak etme durumundayız.

Ahlak ve onur temelinde şekillenmesi gereken toplumsal bilincin kapitalist kuşatmalarla darmadağın edildiği bir zamanda kurbanlarımızı Rabbimize sunmakla mükellefiz.

Sadece ve sadece Rablerine boyun eğmeleri emredilen İslam ümmetinin Allah'tan ve O'nun Rasulünden uzaklaştırılıp sahte ve süslü yalanlarla kandırıldığı bir çağda kurbanlarımızı Rabbimize ulaştırmakla yükümlüyüz. Kimliksizliğin ve kişiliksizliğin popülerize edildiği bir zamanda kurbanı kimliğimiz yapabilmek mecburiyetindeyiz.

Özgür-Der Sakarya Şubesi'nin Kurban Bayramı'na İlişkin Basın Açıklamasının Tam Metni:

Sağcılığın ve müdahanenin kaçınılmaz bir son olarak gösterildiği bir acziyette, umutları diriltmek,  tevhidi ve adaleti ikame etmek ve özgür yarınlara çok daha fazla yatırım yapmak durumundayız.

İstisnasız bir şekilde insanların koskoca bir hüsranı yaşadıkları bu çağda , iman etmek, salih ve sahih eylemlerde buluşmak ve doğruyu ve direnmeyi birbirimize tavsiye edip, hep birlikte yaşamakla ancak var olabiliriz.

Yeryüzünün her adımına, onlarca "yaşayan ölünün" sığdırıldığı bir zaman diliminde bizler, sömürüye müsait olmamak durumundayız. Sömürenleri ve onların sömürü çarklarını fark etmek ve ettirmek sorumluluğu ile hareket etmekle mükellefiz.

Bireyciliğin ve kendinden başkasını düşünmemenin moda haline geldiği bu zamanda bizler kardeşliği ve merhameti tekrardan tesis edebilmenin yollarını aramak durumundayız.

Bizler kurbanlarımızın ne etlerinin ve ne de kanlarının Allah'a ulaşamayacağını ve fakat takvamızın mutlaka değer göreceğini anlamalıyız.

Ekonomik kriz bahaneleri ile insanların geleceklerini karartanları ifşa etmeliyiz.

Karşıtlarına sığınarak toplumu da peşlerinden sürüklemek isteyenleri her yerde anlatmalıyız.

Kurban  bilinçtir.
 
Kurban  direnmedir.
 
Kurban  paylaşmadır, dayanışmadır.
 
Kurban emeğe saygı duymaktır, alınteridir.
 
Kurban boşluktan kurtulmaktır.
 
Kurban kendini Rabbe adamanın provasıdır.
 
Kurban sömürüye müsait olmamaktır. 

Bu vesile ile tüm Müslümanların Kurban bayramlarını tebrik edreriz."

Etiketler : #Kurban   #bilinçtir   #   #direniştir   #   #adanış   #provasıdır   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN