Kur'ani Hayat'tan "infak" dosyası

Kur’ani Hayat Dergisi, 7. sayısında "infak"ı konu ediniyor. Derginin manşeti ise "Nifaka karşı infak" şeklinde belirlenmiş.

15-07-2009


Kur’ani Hayat Dergisi, 7. sayısında "infak"ı konu ediniyor. Derginin manşeti ise "Nifaka karşı infak" şeklinde belirlenmiş.

Mustafa İslâmoğlu'nun infak nifakın panzehiridir başyazısıyla 7. sayısına başlayan dergi de İbrahim Sarmış toplumun güvencesi, Ahmet Coşkun fakiri doyurmak, Murat Sülün arınmak, Hüseyin K. Ece terbiye olmak, Mehmet Çelen dini bütün yaşamak, Abdülhamit Kahraman cimriliğe çare olmak açısından ele almış ‘infak’ı.

Bu ayki söyleşide ilmin, malın ve duygunun paylaşıldığı bir infak yuvası olan Akabe Vakfı seçilmiş. Genel Müdür Hasan Hafızoğlu ve Genel Müdür Yardımcısı Bahri Bulut’un ağzından dinleyeceksiniz, Akabe hareketinin yürüyüşünü.

Osman Nuri Topbaş'ın Altınoluk dergisinden kısaltarak iktibas edilen makalesinden, infakın insanı nasıl cömertleştirdiğini okuyabilirsiniz.

Ekrem Demir infak âyetlerine, Şahin Güven infak kurumlarına, Fatih Okumuş zekâtın ruhuna, Mehmet Birsin tüketim toplumuyla infak toplumunun yapısal farklarına mercek tutuyor bu sayıda.

Genç kalemlerden Ali Koçak ‘fakr makamı’ndan sesleniyor; Özcan Gökhan bir infakı hikâye ediyor; Ömer Noyan adamayı ve adanmayı öneriyor yazılarında…

Dosya konusu dışında beğenerek okuyacağınız yazılar da bulacaksınız dergide. Adnan İnanç ‘imanın inzali’ni; Hayreddin Karaman hoca ‘helal sertifikasının önünde duran problemler’i; Cemal Şakar edebiyatın mikro-kozmik dünyasını yazdı okuyucular için.

Kur’an Kitaplığı’nda Nihat Temel’in ‘Kur’an’da Sosyal Güvenlik Kurumu Olarak İnfak’ adlı eserini Ali Koçak tanıtıyor. Şiir köşesinde merhum Cahit Zarifoğlu’ndan bir seçki yer alıyor. Mevlana İdris çizgisiyle infakı resmediyor.

‘Okuyucu Mektupları’ bu sayının veda yazıları. Rabb’imiz infakı Kur’ani Hayat Dergisi’nden okuduktan sonra hayat boyunca hakikatiyle yaşamayı da lutfetsin.

Kur’ani Hayat Dergisi eylülün ilk haftası, mübarek ramazanın ortasında çıkacak 8. sayısında ‘vahiy’ konusunu işleyeceğini şimdiden okurlarına duyuruyor…

İrtibat: (0212) 531 30 30

[email protected]

Etiketler : #Kur'ani   #Hayat'tan   #infak   #dosyası   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN