İLKAV´dan Güneydoğu halkına yardım

İLKAV tarafından kısa bir süre önce başlatılan Diyarbakır Sur bölgesi mağdurlarına yardım kampanyası alışveriş kartları ve bir tır gıda olarak bölgeye ulaştırıldı.

18-06-2016


Şahin Sertkaya ve Mutlu Tüfekçioğlu kardeşlerimiz bölgeye giderek, yardımları İslami kuruluşların birleşerek oluşturdukları yardım ve dayanışma platformuna teslim ettiler. Mağdur ailelere yardımlar Ankara/İLKAV’dan Müslümanların selamları ile birlikte dağıtılmaya başlandı.


Sur mahallelerini gezip bölge halkı ile konuşma fırsatı bulan kardeşlerimiz onlara bir nebze de olsa moral vermeye çalıştı. Türkiye’nin batısındaki Müslümanların doğudaki kardeşlerini hatırlayıp yardımları oralara kadar giderek ulaştırması bölgedeki Müslümanlar tarafından çok olumlu karşılandı.

İslami STK temsilcileriyle bir araya gelen kardeşlerimiz yaşanan sürecin Müslümanlar tarafından nasıl değerlendirildiğini, Müslümanların birlikteliklerinin nasıl berekete dönüştüğünü konuştular.

İLKAV görevlisi kardeşlerimizi karşılayıp ağırlayan Mehmet Turan hocaya, dağıtım organizesini gerçekleştiren başta Hüseyin Solmuş, Mehmet Sıddık Furkan, Muhammed hoca ve tüm kardeşlere, sahur sohbetinden, iftar sofrasına görevli kardeşlerimize yoğun ilgi gösteren Hacı Veyis'e, Yılmaz ve diğer kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Rabbimiz kardeşlerimizin gayretlerini ve birliklerini çoğaltsın, tüm hayır sahiplerinin amelini kabul buyursun. Amin.

İlkav

 

 

 

Etiketler : #İLKAV´dan   #Güneydoğu   #halkına   #yardım    
YORUMLAR
  • Selahaddin Sadık   19-06-2016 00:50

    Allah razı olsun İLKAV yönetimindeki kardeşlerimizden. Yine adil şahidlikte önemli bir örneklik ortaya koymuşlar. Sadece Suriye ve Filistin için yıllardır sürdüregeldikleri yardım çabalarıyla yetinmeyip, daha yakında olan Mazlum Kürt halkının da yardımına koşmuşlar ve bizlere de güzel bir örneklik oluşturmuşlar. Allah razı olsun ve ecirlerini kat kat versin inşaAllah.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN