İktibas'ın gündemi "Sistem içi tartışmalar ve Müslümanlar"

İktibas dergisi, Haziran sayısında Türkiye'deki sistem içi değişim tartışmaları ve Müslümanlar arasında bu konuda gözlenen farklı yaklaşımları konu ediniyor.

08-06-2010


İslam ve Hayat

İktibas dergisi, Haziran sayısında Türkiye'deki sistem içi değişim tartışmaları ve Müslümanlar arasında bu konuda gözlenen farklı yaklaşımları konu ediniyor. Bu konuda şu yorumda bulunuluyor:

"Değişimin sert rüzgârları bazen sam yeline dönüşmekte ve nice İslamî şıvgınları da kurutmaktadır. Bizler, akidemizden beslenen düşüncemizin sam yeline kurban gitmemesi için azami gayretler göstermeliyiz. Mü'minler olarak birbirlerimizi daha çok sevmeli, Rabbimizin Saf suresinde buyurduğu veçhile, birbirimize kenetlenerek sımsıkı saflar oluşturmalı, ancak öylece küfürle, şirkle, nifakla mücadele edebileceğimizi yeniden yeniden hatırlamalıyız. Bilmeliyiz ki, rejimi işletenler ne kadar değişse, asık suratlıların yerine ne kadar gülen suratlılar gelse de, küfür küfürdür. Küfrün doğası değişmeyecektir. İslam olmayan bir siyasal ve sosyal olgudan Müslümanlar asla razı olmamalıdırlar. İmanımızın ve öğrene geldiğimiz doğruların mukavemeti en fazla bu gibi durumlarda belli olacaktır. Kendisini babası gibi himaye eden, kendisine en yakın bir toplumsal kalkan olan amcası Ebu Talib’e bile din açısından mesafe koyan Peygamber (a.s)’ın örnekliği dururken, Müslümanların, bütün siyasal duruşlarını, küfürle aralarındaki mesafeyi tayin eden kavramlarını tarumar edici müdahanelere girişmeleri, sünnet-i Rasulillah’la ne kadar bağdaşır?"

Dergide bunun dışında kavram bölümü, mektuplara cevaplar ve kültür sanat bölümü yer alıyor. Ayrıca Atasoy Müftüoğlu, Ahmed Kalkan, Mehmed Durmuş, Hikmet Ertürk, Elif İsmailoğlu ve Hamdi Kılçadır yazılarıyla İktibas'ın bu sayısına katkıda bulunuyor.

İrtibat Tel: (0312) 435 37 60

Etiketler : #İktibas'ın   #gündemi   #Sistem   #içi   #tartışmalar   #ve   #Müslümanlar   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN