Görme engelli kızın müthiş gayreti

BBC News- Hindi ‘nin naklettiğine göre bir Bakaro okulunda öğretmen olan Nafees Tareen’ in Kuran’ dan etkilenmesiyle başlıyor bütün hikaye.

14-02-2019


Doğuştan görme engelli olan Hindistanlı bir Müslüman kadın Braille alfabesiyle Kur’an-ı Kerim’i yazmayı bitirdi. Bunu yaparak, görme engeli olup Kur’an’a ilgisi olan öğrencilere yardımcı olmayı umuyor.

BBC News- Hindi ‘nin naklettiğine göre bir Bakaro okulunda öğretmen olan Nafees Tareen’ in Kuran’ dan etkilenmesiyle başlıyor bütün hikaye.

Görme engelli olduğundan hiçbir üstadı ona ilgi göstermemiş . Biri dışında. O da hocası Hafız Muhammad Taslim. Ona gerekli ilgiyi gösterdi ve hayallerine ulaşması için umut kaynağı oldu.

Talimine devam ederken, diğer görme engelli insanlar bu zorluğu çekmesin diye Braille alfabesiyle Kuran-ı Kerim yazmaya karar verdi.

Kur’an-ı Kerim’ i Braille alfabesiyle yazmak ve  Hintçe’ye çevirmek Nafees’ in tam 3 yılını aldı. Yazmayı tamamladıktan sonra hatalarını düzeltmek için de uzun bir süre gerekti.

Tercümesini hatalardan tamamen arıtmak için bulunduğu bölgenin, Bakaro, müftüsüne başvurdu ve müftü çevirisinin hatasız olduğu söyleyip  kendisini tebrik etti.

Bakaro-Ghous Nagar Mescidi’nin imamı Fatiha Suresi’nden Nas Suresi’ ne kadar tastamam doğru çevrildiğini onayladı.

Kendine güvenen Nafees, Braille diline çevirdiği Kur’anı kendi gibi görme engelliler yararlansın diye basıp yayımlayacak güvenilir kişi veya kuruluşları, heyecanla arıyor.

Etiketler : #Görme   #engelli   #kızın   #müthiş   #gayreti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN