Genç Birikim 110. sayısında gündemin sıcak konularına değiniyor 

Aylık Eğitim ve Düşünce Dergisi Genç Birikim Temmuz ayı sayısıyla 110. defa okuyucunun karşısında. Derginin en ilgi çekici dosya konusu şu: Resmi ideolojinin İslam düşmanlığı ve AKP'nin sunileştirdiği "Müslümanlar".

19-07-2008


İslam ve Hayat

Genç Birikim dergisi, Temmuz ayı sayısıyla 110. defa okuyucunun karşısında. Dergi, bu sayıda, son bir yılın en fazla gündem oluşturan konusunu, "Ergenekon" soruşturmasını konu ediniyor. Dergi'de Ergenekon yapılanmasıyla ilgili ayrıntılı analizler yer alıyor.

Ergenekon Operasyonu olarak adlandırılan tasfiye sürecinin ele alındığı dosyada şu ifadelere yer veriliyor: 

"12 Haziran 2007'de Ümraniye Çakmak Mahallesi'nde bir gecekonduda ele geçirilen bombalarla başlayan ve halen devam eden Ergenekon operasyonu, 1 Temmuz 2008'de gözaltına alınanlarla yeni bir aşamaya gelmiştir. Elbette bu aşama Türkiye ve Türkiye'nin yakın tarihi açısından önemli bir aşamadır. Ama bunun, her şeyin bittiği ya da yeni bir sürecin başladığı anlamında bir 'milad'ın başlangıcı olduğu da düşünülmemelidir. Ancak, bu gözaltına alınmalar bir 'milad' olmasa da, Türkiye'de bir ilkin başlangıcı olabilir mi, bunu da zaman gösterecektir. Çünkü şu ana kadar darbeye teşebbüs etmiş, hatta darbe yapmış bu seviyede hiçbir üst düzey komutan gözaltına alınmamıştı. Bu nedenle Jandarma eski Genel Komutanı Org. Şener Eruygur ile önce Ege, sonra 1. Ordu eski Komutanı Org. Hurşit Tolon'un gözaltına alınmaları her şeye rağmen önemli bir olaydır. Çünkü bu olay, dokunulmaz olduğu zannedilenlere, işbirlikçilere, hukuk tanımazlara istenilirse dokunulabileceğini göstermiştir. Umulur ki, bu son gözaltına alınmalar, Türkiye'de bir ilkin başlangıcı olur."

Celal Sancar'ın kaleme aldığı "Resmi iseolojinin İslam düşmanlığı ve AKP'nin sunileştirdiği "Müslümanlar" başlıklı yazı ilgiyle okumaya değer.  "Panel: Kuan sünnet ilişkisi ve Hz peygamberin örnekliği", "İslam dünyası' nda neler oluyor?", "Bir tevhid önderi, Musa Alevhisselam", "Tahammülsüzlüğe tahammmülümüz yok artık" başlıklı yazı ve dosyalar da Genç Birikim'in bu sayısında okuyucunun ilgisine sunulmuş. 

İrtibat Tel: (0312) 229 67 18

Etiketler : #Genç   #Birikim 110.   #sayısında   #gündemin   #sıcak   #konularına   #değiniyor    
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN