Gazzeliler namazlarını siyonistlerin yıktığı camilerde kılıyor

Siyonist işgal uçaklarının son Gazze savaşında yerle bir ettiği eş-Şifa Camii enkazı üzerinde yapılan geçici mescit, Ramazan ayıyla birlikte Gazze halkının yoğun ilgisi nedeniyle dolup taşıyor.

26-08-2009


  • Siyonist işgal uçaklarının son Gazze savaşında yerle bir ettiği eş-Şifa Camii enkazı üzerinde yapılan geçici mescit, Ramazan ayıyla birlikte Gazze halkının yoğun ilgisi nedeniyle dolup taşıyor.

Eş-Şifa Camii, Gazze savaşında siyonist işgal güçleri tarafından yerle bir edilen 46 camiden biri. Savaşta tamamen yıkılan camilerin yanı sıra yüzlerce cami de kısmen yıkılmıştı.

Gazze camilerinin Ramazan ayında dolup taşması garip değil. Garip olan, Gazze halkının yıkılmamış camilerden çok yıkılmış camilere ilgi göstermeleri. Bu da Filistin halkını camilerden uzaklaştırmak isteyen işgal devletine meydan okuma ve direnme bilincinden başka bir şeyi yansıtmıyor.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Vakıflar ve Dini İşler Bakanı Dr. Talib Ebu Şa'r, Gazze halkının yıkılmış camilere bu derece ilgi göstermesinin, camileri yerle bir ederek Filistin halkını buralardan uzaklaştırmak isteyen işgal güçlerinin hedeflerine ulaşamadığını gösterdiğini belirtti.

Bakan Şa'r devamla şöyle dedi: "Allah'a hamd olsun, bizim toplumumuz Müslüman ve dindar bir toplumdur. İnsanların hepsi Allah'a yöneliyor. Ramazan ayı halkımız için büyük bir fırsattır."

Bu ayda Gazze halkının; erkeğiyle, kadınıyla, yaşlısıyla, genciyle ve çocuğuyla Allah'a yöneldiğini ve onun için camilerin insanlarla dolup taştığını söyleyen Şa'r, "Camilerde her yaştan insan var. Savaştan sonra acı bir süreç yaşadık. Bu da halkın kalbinde imanın daha da kökleşmesini sağladı. Düşman halkımızı camilerden uzaklaştıramaz. Tersine camiyle daha da bütünleşmesini ve bağlanmasını sağladı" dedi.

Eş-Şifa Camii İmamı Şeyh Husam el-Yazıcı da yaptığı açıklamada, yıkılmış caminin enkazı üzerinde yapılan geçici mescidin vatandaşlarla dolup taştığını, mescidin dışında kalan vatandaşların camiye bitişik caddelerde namaz kıldıklarını söyledi.

(Kaynak: Filistin Haber)

YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN