Fatih'te Aksa'ya destek eylemi yapıldı

Cuma namazı çıkışında Fatih Camisi'nde Aksa Platformu ile Kudüs Dayanışma Derneği tarafından Mescid-i Aksa'ya destek mitingi yapıldı.

07-09-2013


Aksa Platformu ile Kudüs Dayanışma Derneği tarafından, 'Mescid-i Aksa'ya sahip çık, işgale dur' eylemi yapıldı. Fatih Camisi'nde biraraya gelen gruptakiler, 'İlk kıblemiz Aksa'nın İşgaline dur de' yazılı pankart açtı. Çeşitli sloganlar atan gruptakiler adına açıklama yapan İmkander Genel Başkanı ve Aksa Platformu üyesi Murat Özer, Mecsid-i Aksa'nın işgal edilmesinin psikolojik altyapısının oluşturulmaya çalışıldığını savundu.

AKSA'NIN ÖZGÜRLÜĞÜ ŞAM'DAN GEÇER

Özer, şöyle devam etti: 'Filistin ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü Şam'dan geçmektedir. Çünkü biz biliyoruz, Şam'ı 30 küsür yıldır işgali altında tutan Baas rejimi, kendi toprakları olan Golan tepelerini işgali altında tutan İsrail'e karşı tek bir kurşun bile atmamıştır. Bu aslında İsrail'deki rejimin bir uzantısı konumundadır.' Suriye'ye askeri müdahale tartışmalarına değinen Özer, 'Irak işgal edilirken ve 1 buçuk milyon insan katledilirken neredeydiniz? Afganistan işgal edilirken, çağdışı Taliban rejimi ortadan kalkacak diye 52 ülkeyle Amerika'nın yanında saf bağlamıştınız' ifadelerini kullandı.

KABUL ETMİYORUZ

Kudüs Dayanışma Derneği Başkanı Munir Ebu El-Hice de bugünlerde Müslümanlar'ın büyük eziyet çektiğini anlattı. Kudüs'te Mecsid-i Aksa'nın altında devam eden kazılara dikkati çeken El-Hice, 'Çarşamba günü Mescid-i Aksa'ya girmek istediler. Bunun üzerine İslami Hareket lideri Şeyh Raid Salah basın toplantısı yapmak isteyince tutuklandı. Salah, maalesef 36 kilometreden daha yakın Mescid-i Aksa'ya yaklaşamıyor. Bu durumu kabul etmiyoruz' ifadelerini kullandı.

(Kaynak: Anadolu Ajansı)

Etiketler : #Fatih'te   #Aksa'ya   #destek   #eylemi   #yapıldı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN